Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Febelux en Bapco fusioneren

Gerelateerde onderwerpen :

Febelux en Bapco fusioneren

De vakorganisaties Febelux en Bapco slaan de handen in elkaar om samen effectiever hun gemeenschappelijke doelstellingen na te streven. Zij promoten en verdedigen de belangen van de spelers in de 'Live Communication'-sector. Voortaan gaan beide organisaties als één vereniging voort onder de naam Febelux. Frédéric François (foto), sinds juni 2015 voorzitter van Febelux, zal deze functie ook in de nieuwe organisatie voortzetten.

Febelux telt momenteel 108 leden (organisatoren, verhuurders van evenementenlocaties, standenbouwers en leveranciers) uit de beurzensector. Bapco, de Belgian Association of Professional Congress Organisers, verenigt veertien leden in de congressector. Door de fusie komt het ledenaantal van de vereniging op 122 te liggen. Deze stap past in de ambitie en de strategische visie van Febelux om de hele sector te verenigen en uit te groeien tot dé referentie in België en Luxemburg.

De beurzen- en congressector in België is goed voor zowat duizend evenementen per jaar. Deze zorgen samen voor een tewerkstelling van ongeveer 50.000 mensen. Met een directe economische impact van om en bij de 2,5 miljard ' heeft de sector een belangrijk aandeel in de Belgische economie. Indirect loopt dit bedrag op tot meer dan 15 miljard '. Deze cijfers komen van een studie over de economische impact van de evenementen die worden georganiseerd in de Belgische en Luxemburgse beurscentra, die de Katholieke Hogeschool Leuven in 2013 uitvoerde.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft bouwprofessionals vindt nieuwe technologieën belangrijk

Helft bouwprofessionals vindt nieuwe technologieën belangrijk

Naar aanleiding van de zestigste editie van Batimat, de internationale vakbeurs voor bouw en architectuur, onderzocht iVox wat projectontwikkelaars, architecten en aannemers zoal bezighoudt. De bouwprofessionals blijken vooral wakker te liggen[…]

Tweede editie Demo Days in Boussu

Tweede editie Demo Days in Boussu

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

Eerste editie We Are Real Estate is schot in de roos

Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Vakbeurs ISH toont alle tools voor de energieomslag

Meer artikels