Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Febelux en Bapco fusioneren

Gerelateerde onderwerpen :

Febelux en Bapco fusioneren

De vakorganisaties Febelux en Bapco slaan de handen in elkaar om samen effectiever hun gemeenschappelijke doelstellingen na te streven. Zij promoten en verdedigen de belangen van de spelers in de 'Live Communication'-sector. Voortaan gaan beide organisaties als één vereniging voort onder de naam Febelux. Frédéric François (foto), sinds juni 2015 voorzitter van Febelux, zal deze functie ook in de nieuwe organisatie voortzetten.

Febelux telt momenteel 108 leden (organisatoren, verhuurders van evenementenlocaties, standenbouwers en leveranciers) uit de beurzensector. Bapco, de Belgian Association of Professional Congress Organisers, verenigt veertien leden in de congressector. Door de fusie komt het ledenaantal van de vereniging op 122 te liggen. Deze stap past in de ambitie en de strategische visie van Febelux om de hele sector te verenigen en uit te groeien tot dé referentie in België en Luxemburg.

De beurzen- en congressector in België is goed voor zowat duizend evenementen per jaar. Deze zorgen samen voor een tewerkstelling van ongeveer 50.000 mensen. Met een directe economische impact van om en bij de 2,5 miljard ' heeft de sector een belangrijk aandeel in de Belgische economie. Indirect loopt dit bedrag op tot meer dan 15 miljard '. Deze cijfers komen van een studie over de economische impact van de evenementen die worden georganiseerd in de Belgische en Luxemburgse beurscentra, die de Katholieke Hogeschool Leuven in 2013 uitvoerde.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

De vakbeurzensector ligt al meer dan een jaar zo goed als volledig stil en ook dit voorjaar is de beurskalender akelig leeg. Eén van de eerste vakbeurzen voor de bouwsector wordt waarschijnlijk materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk, van 8[…]

22/04/2021 | BouwmaterieelMaterieel
De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Meer artikels