Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fase 2 Pier Kornel van start

Fase 2 Pier Kornel van start

Projectontwikkelaar Dender Development heeft eind vorige maand in aanwezigheid van schepen Karim Van Overmeire het officiële startschot gegeven voor de bouw van 50 assistentiewoningen op de voormalige Tupperwaresite in Aalst. Op Pier Kornel bevinden zich reeds 49 tuinappartementen en 27 woningen en binnenkort komen daar nog enkele assistentiewoningen bij.

De 50 erkende assistentiewoningen zullen verspreid worden over drie gebouwen rond een groene binnentuin. “We bouwen aan een buurt met een verbindende functie en dat voor zowel jong als oud. Daarom hebben we besloten om naast rijwoningen en appartementen ook in te zetten op assisentiewoningen”, vertelt Trui Tydgat, projectontwikkelaar bij Matexi Oost-Vlaanderen.

Karim Van Overmeire mocht als plaatsvervangend burgemeester – burgemeester Christoph D’haese herstelt van een dringende operatie - het officiële startschot geven voor de bouw van de 50 assistentiewoningen op Pier Kornel.

Ontwikkeling 

“De stad Aalst wil de komende jaren volop inzetten op de ontwikkeling van de omgeving aan de Dender. Wij zijn heel blij dat deze voormalige industriële site aan het water plaats heeft gemaakt voor een kwaliteitsvolle nieuwe buurt, waar mensen van alle leeftijden harmonieus met elkaar samen wonen. Dit maakt het net een echte buurt.”

Sinds de markt van de bouw van flats met dienstverlening in 2012 is opengegooid, neemt het aantal assistentiewoningen stelselmatig toe. Dat zijn kwaliteitsvolle aangepaste woningen waarin de bewoner zelfstandig verblijft maar tegelijk een beroep kan doen op zorg en diensten. Daardoor kan een verhuis naar een woonzorgcentrum worden uitgesteld en kunnen senioren hun gewone leven langer voortzetten in een aangename woonomgeving.

Inspelen op de trend

Dender Development speelt in op de trend en bouwt 50 erkende assistentiewoningen (1 of 2 slaapkamers) met ruime terrassen in Aalst. De appartementen worden aangevuld met buurtversterkende faciliteiten zoals een collectieve ontmoetingsruimte, een binnentuin, een brasserie en twee winkel- of praktijkruimtes. Voor het dagelijkse beheer van de assistentiewoningen kan Dender Development terugvallen op de steun van de erkende beheersinstantie vzw Assist Home Services. De toekomstige bewoners kunnen naast een woonassistent ook een beroep doen op een noodoproepsysteem en crisishulp die dag en nacht beschikbaar is.

Autovrij

Met Pier Kornel bouwt de buurtontwikkelaar bewust aan een kwaliteitsvolle buurt met aandacht voor groen, mobiliteit en duurzaamheid. De site bevindt zich vlak bij het centrum en is bijna volledig autovrij. Zo worden er onder meer kindvriendelijke leefstraten ingericht met bankjes en een speelruimte.

De eerste bewoners namen begin vorig jaar hun intrek in deze kwaliteitsvolle buurt aan het water. 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Het Vynckierproject in Gent mag rekenen op een Vlaamse erfgoedsubsidie van 1 miljoen euro. Het bedrag zal gebruikt worden om de buitenschil van het centrale Manchester-gebouw te renoveren met behoud van de typische industriële elementen. De[…]

25/11/2022 | ErfgoedRenovatie
Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vergunningsprocedures zijn vertragende factor voor duurzame infrastructuurwerken

Vergunningsprocedures zijn vertragende factor voor duurzame infrastructuurwerken

Meer artikels