Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fase 2 in heraanleg historisch centrum Antwerpen

Het Antwerpse stadsbestuur heeft het definitieve ontwerp goedgekeurd voor de heraanleg van de Maalderijstraat, de Kaasrui en het smalle deel van de Grote Markt. De werken zullen eind september starten en twee maanden duren. Aan het project hangt een prijskaartje van 370.000 '.

Na de heraanleg van de as Suikerrui-Oude Koornmarkt en het lichtplan voor de Grote Markt en omgeving is het nu de beurt aan de Kaasrui, de Maalderijstraat en het smalle deel van de Grote Markt. De stad laat deze straten her­aanleggen en gebruikt daarvoor de materialen en ontwerpvoorstellen die ook in de rest van de buurt gebruikt werden.

Wandelzone

Van aan de Melkmarkt zal het nu mogelijk worden om in het midden van de straat naar het stadhuis te wandelen. Het hele gebied is immers een voetgangerszone. Door het gebruik van nieuwe mozaïekkeien in de Maalderijstraat, de verbinding tussen de Handschoenmarkt en de Grote Markt, en op de Kaasrui verhoogt het wandelcomfort aanzienlijk. In alle straten zullen straat en voetpad gelijkgronds aangelegd worden. Er is dus geen verhoogde boordsteen meer tussen voetgangerszone en de vroegere rijweg.

Het definitieve ontwerp voor deze straten sluit dichter aan bij de materialen en opbouw die ook in de rest van de buurt gebruikt werden.

In de Maalderijstraat en de Kaasrui vervangt de stad de kasseien en platines door het type mozaïekkeien die ook op de Suikerrui gebruikt werden. Deze aanleg zal van gevel tot gevel verlopen.

In het smalle gedeelte van de Grote Markt wordt enkel de rijweg zelf aangepakt. De aannemer zal die verhogen zodat rijweg en terraszone naadloos op elkaar aansluiten. In dit gedeelte kiest de stad ervoor om de huidige kasseien wel te hergebruiken. Om het comfort voor bezoekers te verhogen, zullen die gezaagd en gevlamd worden, waardoor ze vlakker zijn en minder glad.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette