Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fakro breidt gamma platdakvensters uit

Fakro, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, breidt zijn assortiment platdakvensters (foto 1) uit. Het Solar vlak platdakvenster wordt aangestuurd met zonnecellen die reageren op zonlicht.

Dankzij dit inventieve systeem is het niet meer nodig om een elektrische voeding te voorzien voor de automatische opening en sluiting ervan. Voorts is er ook een beloopbaar vlak platdakvenster. Hiermee kan het platdakvenster volledig geïntegreerd worden in het dakterras. De drielagige beglazing en isolerende opstand staan garant voor uitstekende isolatiewaarden.

Fakro heeft ook een platdakvenster in het gamma dat ook als toegang tot het dak kan dienen: de vleugel kan tot 80° open. Dit platdakvenster is beschikbaar in een vlakke versie of met een koepel.

Nieuw is ook dat voortaan de profielen die zich rondom de vleugel van het platdakvenster bevinden in alle ral-kleuren beschikbaar zijn.

Voorts pakt Fakro ook uit met een speciaal dakvenster dat een verhoogde en zelfregelende ventilatie biedt. Het FTP-V6 P2-tuimeldakvenster heeft een continu regelbare ventilatieklep i.p.v. een ventilatierooster, evenals een grotere doorboring van het raamkader. Hierdoor biedt deze regelbare toevoeropening een sterk verhoogd ventilatiedebiet.

Deze ventilatie-unit (foto 2), die de benaming V60P3 heeft meegekregen, is bovendien zelfregelend klasse P3 (conform NBN EN 13141-1 en het epb-besluit) en zorgt zo voor een continue maar gecontroleerde toevoer van verse lucht.

In drie van de meest populaire breedtes (78, 114 en 134 cm) behaalt dit tuimeldakvenster momenteel de beste nominale ventilatiecapaciteit (bij 2 Pa) ten opzichte van oplossingen aangeboden door andere dakvensterfabrikanten, namelijk respectievelijk 32,4 m³/h, 52,2 m³/h en 63 m³/h.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Bouwsector slaagt erin om sociale dumping terug te dringen

Bouwsector slaagt erin om sociale dumping terug te dringen

De uitvoeringstermijn als gunningscriterium

De uitvoeringstermijn als gunningscriterium

Nog drie ontwerpteams voor Kappaertsite

Nog drie ontwerpteams voor Kappaertsite