Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fakro breidt gamma platdakvensters uit

Fakro, de tweede grootste dakvensterfabrikant ter wereld, breidt zijn assortiment platdakvensters (foto 1) uit. Het Solar vlak platdakvenster wordt aangestuurd met zonnecellen die reageren op zonlicht.

Dankzij dit inventieve systeem is het niet meer nodig om een elektrische voeding te voorzien voor de automatische opening en sluiting ervan. Voorts is er ook een beloopbaar vlak platdakvenster. Hiermee kan het platdakvenster volledig geïntegreerd worden in het dakterras. De drielagige beglazing en isolerende opstand staan garant voor uitstekende isolatiewaarden.

Fakro heeft ook een platdakvenster in het gamma dat ook als toegang tot het dak kan dienen: de vleugel kan tot 80° open. Dit platdakvenster is beschikbaar in een vlakke versie of met een koepel.

Nieuw is ook dat voortaan de profielen die zich rondom de vleugel van het platdakvenster bevinden in alle ral-kleuren beschikbaar zijn.

Voorts pakt Fakro ook uit met een speciaal dakvenster dat een verhoogde en zelfregelende ventilatie biedt. Het FTP-V6 P2-tuimeldakvenster heeft een continu regelbare ventilatieklep i.p.v. een ventilatierooster, evenals een grotere doorboring van het raamkader. Hierdoor biedt deze regelbare toevoeropening een sterk verhoogd ventilatiedebiet.

Deze ventilatie-unit (foto 2), die de benaming V60P3 heeft meegekregen, is bovendien zelfregelend klasse P3 (conform NBN EN 13141-1 en het epb-besluit) en zorgt zo voor een continue maar gecontroleerde toevoer van verse lucht.

In drie van de meest populaire breedtes (78, 114 en 134 cm) behaalt dit tuimeldakvenster momenteel de beste nominale ventilatiecapaciteit (bij 2 Pa) ten opzichte van oplossingen aangeboden door andere dakvensterfabrikanten, namelijk respectievelijk 32,4 m³/h, 52,2 m³/h en 63 m³/h.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Revive zoekt met Nederlandse partner naar nieuwe projecten

Revive zoekt met Nederlandse partner naar nieuwe projecten

De Gentse projectontwikkelaar Revive en het Nederlandse ontwerp- en onderzoeksbureau Except uit Utrecht gaan samenwerken en willen samen de pionier worden op het vlak van doorgedreven duurzaamheid in de vastgoedsector. Concreet zijn ze in heel[…]

Kapitaalverhoging voor Belgische producent elektrische bestelwagens

Kapitaalverhoging voor Belgische producent elektrische bestelwagens

Erfpachter gezocht voor restauratie en herbestemming kerk Berchem

Erfpachter gezocht voor restauratie en herbestemming kerk Berchem

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark