Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

FAC lanceert gegarandeerd kwaliteitskeurmerk

FAC lanceert gegarandeerd kwaliteitskeurmerk

De Federatie van Aluminium Constructeurs (FAC) is de eerste Belgische organisatie die haar klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft. Vier bedrijven (Durv, FMP+, Hegge en Meutabel) ontvingen tijdens Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek in Gent, als allereerste het FAC-keurmerk.

De aandacht van de Federatie van Aluminium Constructeurs gaat vooral naar het professionaliseren van de sector. Kwaliteit en vertrouwen is het uitgangspunt. 'Vakkennis is essentieel. FAC kiest dan ook voor het doorgeven en permanent updaten van kennis via middelen die passen in de actuele behoeften van de bedrijven. Het gaat o.m. over opleidingen, over bedrijfsbezoeken om ter plaatse realisaties te zien en de uitleg te krijgen, praktisch gerichte publicaties door de techniciteit van de thema's zoals onderhoud en garanties en uiteraard ook netwerkevenementen', stelt Ilse Claeys, directeur van de FAC.

Het Kwaliteitshandboek is een dynamisch boek dat permanent wordt aangepast aan de eisen van de markt. Het vormt de basis van het FAC-keurmerk. Deze FAC-publicatie bevat kwaliteitseisen en -adviezen en werd geschreven door experts in elk deelgebied zoals glasproducenten, profielleveranciers, certificatie-instellingen, aluminiumconstructeurs en kenniscentra. Ze richt zich tot de verschillende actoren in de bouwsector zoals architecten, aannemers, bouwheren, toeleveranciers en openbare instellingen, die dagelijks geconfronteerd worden met kwaliteitsaspecten.

Vier bedrijven stelden zich kandidaat om als eerste te voldoen aan de eisen van het FAC-keurmerk: Durv, FMP+, Hegge en Meutabel. Na onderzoek door de onafhankelijke keuringsinstanties SKG en BCCA in de fabriek en op bouwwerven en werd het FAC-keurmerk toegekend aan deze aluminiumverwerkende bedrijven. Zij kregen op Polyclose het keurmerk uit handen van voorzitter Etienne Clinquart, die het initiatief omschrijft als een mijlpaal in de ontwikkeling van de FAC.

In de loop van 2016 zullen alle FAC-leden het onderzoek ondergaan om gecertificeerd te worden. Elk bedrijf zal jaarlijks opnieuw worden bezocht om de naleving van de certificatie-eisen te controleren. Een keurmerk verdient zich dus elk jaar opnieuw.

De concurrentie op de Belgische en internationale bouwmarkt is bijzonder hard. Gegarandeerde kwaliteit wordt reeds gevraagd in de orders van bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Bouwheren, architecten, studiebureaus en aannemers kunnen in alle vertrouwen met de FAC-constructeurs werken. Het FAC-keurmerk maakt het verschil tussen kwaliteit en gegarandeerde kwaliteit.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Kwaliteitslabel voor rookgasafvoerkanalen

Kwaliteitslabel voor rookgasafvoerkanalen

De Belgian Flue Gas Experts, een groepering van de belangrijkste Belgische invoerders en fabrikanten van rookgasafvoerkanalen, lanceerden zopas een charter én een kwaliteitslabel: Quality Chimney.  Het charter is een vrijwillige[…]

Loïc De Roo en Marion Goeteyn winnen studieprijs van de BBG

Loïc De Roo en Marion Goeteyn winnen studieprijs van de BBG

Luikse universiteitsstudenten winnen infobeton Student Contest op Concrete Day

Luikse universiteitsstudenten winnen infobeton Student Contest op Concrete Day

Belgische cementproducenten willen tegen 2050 CO2-neutraal zijn

Belgische cementproducenten willen tegen 2050 CO2-neutraal zijn

Meer artikels