Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fabeltasite Ninove krijgt nieuwe invulling

Gerelateerde onderwerpen :

De provincie Oost-Vlaanderen laat een visie opstellen voor het gebied van de voormalige site van Fabelta in Ninove. Sinds de sluiting van de fabriek in Ni­nove in 2005 ligt de site er verlaten bij. De stad Ninove was meteen bereid om mee te stappen in een nieuw verhaal voor deze site. Het studiegebied wordt begrensd door de Koning Boudewijnlaan, de Brusselsesteenweg, de Brusselstraat en de Dender.

Ontwikkelingsvisie

Bij de opmaak van de ontwikkelingsvisie worden de mogelijkheden van de site onderzocht, rekening houdend met belangrijke kenmerken van het gebied. Zo ligt de site deels in een signaalgebied en heeft het terrein in het verleden met overstromingen moeten afrekenen. De nabijheid van het stadscentrum zorgt ervoor dat de site een voorbeeld kan vormen voor de ontwikkeling van de stad aan het water. Bij de opmaak zijn vele partners betrokken: Waterwegen en Zeekanaal, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM), de eigenaars van het terrein en verschillende adviesraden. Tijdens het opstellen van de visie zullen de omwonenden en de stad Ninove een belangrijke stem krijgen. Begin juli vond al een workshop plaats met lokale verenigingen om na te gaan hoe ze de site nieuw leven kunnen inblazen tijdens een groots evenement, namelijk Ninove Autovrij op 20 september. Die dag zal de stad de bewoners op de site informeren over de stand van zaken van het proces.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Geen vergunning voor gascentrale in Dilsen-Stokkem

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir weigert de omgevingsvergunning voor de bouw van een gascentrale van 900 MW in Dilsen-Stokkem. De gascentrale zou jaarlijks ongeveer 100.000 kg ammoniak en ongeveer 340.000 kg NOx uitstoten op slechts 189[…]

20/09/2021 | ProjectenElektriciteit
Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Meer artikels