Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Fabeltasite Ninove krijgt nieuwe invulling

Gerelateerde onderwerpen :

De provincie Oost-Vlaanderen laat een visie opstellen voor het gebied van de voormalige site van Fabelta in Ninove. Sinds de sluiting van de fabriek in Ni­nove in 2005 ligt de site er verlaten bij. De stad Ninove was meteen bereid om mee te stappen in een nieuw verhaal voor deze site. Het studiegebied wordt begrensd door de Koning Boudewijnlaan, de Brusselsesteenweg, de Brusselstraat en de Dender.

Ontwikkelingsvisie

Bij de opmaak van de ontwikkelingsvisie worden de mogelijkheden van de site onderzocht, rekening houdend met belangrijke kenmerken van het gebied. Zo ligt de site deels in een signaalgebied en heeft het terrein in het verleden met overstromingen moeten afrekenen. De nabijheid van het stadscentrum zorgt ervoor dat de site een voorbeeld kan vormen voor de ontwikkeling van de stad aan het water. Bij de opmaak zijn vele partners betrokken: Waterwegen en Zeekanaal, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM), de eigenaars van het terrein en verschillende adviesraden. Tijdens het opstellen van de visie zullen de omwonenden en de stad Ninove een belangrijke stem krijgen. Begin juli vond al een workshop plaats met lokale verenigingen om na te gaan hoe ze de site nieuw leven kunnen inblazen tijdens een groots evenement, namelijk Ninove Autovrij op 20 september. Die dag zal de stad de bewoners op de site informeren over de stand van zaken van het proces.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

Voetbalstadion Club Brugge krijgt originele en innovatieve architectuur

De groepering van Alheembouw en Cordeel, geassocieerd met de architectenbureaus SCAU en B2Ai, de structureel ingenieurs van Bollinger+Grohmann en de technische studiebureaus Istema en HQE SuReal, is aangewezen als voorkeurinschrijver bij de[…]

29/10/2020 | ProjectenArchitecten
Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Nieuwe toegangsbeveiliging voor gerechtsgebouw Luik

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Meer artikels