Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Extra troeven voor Eco-brick

De Eco-brick van Wienerberger biedt voortaan nog meer esthetische troeven dankzij de introductie van verschillende nieuwe kleuren uit het aanbod gevelstenen van Terca en Desimpel. Daarnaast worden de voordelen van de Eco-brick nog groter als men deze extra smalle gevelsteen combineert met de nieuwe keramische binnenmuursteen Porotherm PLS Lambda.

De Eco-brick is lichter en 3,5 cm smaller dan een traditionele gevelsteen en neemt daardoor minder ruimte in. Daardoor beschikt de bouwheer over meer ruimte om te isoleren of meer woonruimte. De Eco-brick is niet alleen smaller, maar ook lichter. Daardoor is er minder energie nodig voor het transport. Bovendien wordt deze gevelsteen lokaal vervaardigd met plaatselijke grondstoffen. Daardoor is kiezen voor de Eco-brick ook een keuze voor een gezonder leefmilieu. Ook biedt de lichtere steen voor de aannemer een groter gebruiksgemak.

Maar kiezen voor de Eco-brick is voor alles kiezen voor een woning met een sterke uitstraling. Met de introductie van de nieuwe kleuren is een Eco-brick beschikbaar voor elke stijl en voor elk gewenst kleurenpallet.

De voordelen van de Eco-brick worden nog groter als de extra smalle gevelsteen gecombineerd wordt met de nieuwe keramische binnenmuursteen Porotherm PLS Lambda. Dankzij zijn lage lambda-waarde ('ui = 0,185 W/mK) scoort de Porotherm PLS Lambda immers uitstekend op thermisch vlak, waardoor het isolatiepakket minder dik moet zijn, zonder in te boeten aan draagkracht. De combinatie van de gevelsteen en de binnenmuursteen levert een wandopbouw op die zelfs tot 4,5 cm slanker is dan gebruikelijk, maar die wel dezelfde isolatiewaarde (U-waarde) kan voorleggen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen