Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Exclusief bezoek aan bouwwerf Antwerpse Handelsbeurs

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Exclusief bezoek aan bouwwerf Antwerpse Handelsbeurs

© Foto: Denys nv

Eind dit jaar wordt de Antwerpse Handelsbeurs opgeleverd. Samen met de Beroepsvereniging voor Architecten (BVA) kan je op vrijdag 28 juni van 14.30 uur reeds genieten van een unieke rondleiding met toelichting door onder meer Bart Anthonissen (architect-vennoot van eld nv), Inge Coremans (projectarchitect eld nv), Erik Hendrickx (restauratiearchitect van Origin architecture & engineering), ir. Yannick Stevens (projectleider Denys) en ir. Kris De Langhe van Orientes (gedelegeerd bouwheer). Na het bezoek volgt omstreeks 17 uur een receptie.

De stad Antwerpen wilde de Handels- en Schippersbeurs na een grondige renovatie nieuw leven inblazen. De monumentale gebouwen werden eind vorige eeuw om veiligheidsredenen gesloten en stonden vele  jaren leeg. De stad beschikte zelf niet over de financiële middelen en daarom werden de panden op de markt aangeboden. AG VESPA verkocht de gebouwen aan de Lange Nieuwstraat 20-22-24 en gaf de Handels- en Schippersbeurs in erfpacht. Dankzij Handelsbeurs Antwerpen nv met publieke en private aandeelhouders is het financieel haalbaar om het historische erfgoed te renoveren en opnieuw in te vullen met publieke functies.Aan de renovatie werken eld, Origin en aannemer Denys intensief samen met Orientes als gedelegeerde bouwheer. Het project wordt gerealiseerd door de nv Handelsbeurs Antwerpen (voordien Mopro Invest III nv). De nv Handelsbeurs Antwerpen heeft zowel publieke als private aandeelhouders. De Vlaamse Erfgoedkluis nv en AG VESPA zijn de publieke partners. De private partners zijn De Sax bvba, Diepensteyn nv en Denys Global nv.

Inschrijvingen voor dit exclusieve bezoek aan de bouwwerf moeten gebeuren via www.bvarchitecten.be. Er kunnen slechts veertig personen deelnemen. Plaats van samenkomst is de 12 Maandenstraat in Antwerpen. De deelnemers moeten eigen veiligheidsschoenen en een helm voorzien. Er mogen ter plaatse geen foto’s worden genomen.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Indrukwekkend: opvang van een bestaand gebouw

Indrukwekkend: opvang van een bestaand gebouw

Op een bouwwerf op het Sint-Pietersplein in hartje Gent heeft Van Rooy-FBT samen met V-Systems verschillende technieken gebruikt om een als monument beschermde gevel en een beschermd gebouw te behouden in opdracht van Groep Huyzentruyt. We laten[…]

01/07/2020 | ErfgoedGent
Dakrenovatie voor historische Antwerpse arbeidershuisjes

Dakrenovatie voor historische Antwerpse arbeidershuisjes

Ontwerpopdracht voor herbestemming Antwerpse brandweerkazerne

Ontwerpopdracht voor herbestemming Antwerpse brandweerkazerne

Dakrenovatie Egmontpaleis in Brussel begint in juni

Dakrenovatie Egmontpaleis in Brussel begint in juni

Meer artikels