Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Everlam bouwt nieuwe hoofdzetel in Mechelen

Gerelateerde onderwerpen :

Everlam bouwt nieuwe hoofdzetel in Mechelen

Het Mechelse kunststoffenbedrijf Everlam, momenteel gevestigd aan de Schaliënhoevedreef, investeert in een nieuw kantoorgebouw aan de Blokhuisstraat. In de nieuwbouw worden het internationale hoofdkantoor en een gloednieuw innovatiecentrum ondergebracht. De bouwvergunning werd zopas verleend. Eerder raakte bekend dat ook de Japanse farmareus Nipro investeert in een nieuw Europees hoofdkantoor in Mechelen.

Everlam maakt hoogwaardige polymere kunststoffilms die gebruikt worden voor de productie van gelaagd veiligheidsglas. Het bedrijf kent een gestage groei. Vorig jaar nam het aantal werknemers toe van 16 naar 25. Op termijn voorziet het bedrijf in een verdere uitbreiding van het aantal jobs tot maximum 50.

Toparchitectuur

Het nieuwe hoofdkantoor van Everlam is een realisatie van het Mechelse architectenbureau Tecro en Krea en projectontwikkelaar Resolve (Real estate solutions Verelst) dat ook heel actief is in Mechelen. 'Tecro en Krea is één van onze belangrijkste partners in architectuur en tekent hier opnieuw voor een hoogkwalitatief project dat de uitstraling van de kantoren op onze industrieparken up-to-date houdt. Met roots in Mechelen is ook Resolve een ontwikkelaar met tal van referenties in deze stad', zegt burgemeester Bart Somers.

Het gebouw moet klaar zijn tegen de zomer van 2017.

Het project bestaat uit een bedrijfsruimte met labo en kantoren (2.522 m²) voor Everlam en ook nog uit vijf extra bedrijfsunits (1.715 m²). De nieuwbouwwerken zijn al gestart. De kmo-units worden afgewerkt tegen eind dit jaar. Het gebouw van Everlam moet klaar zijn tegen de zomer van 2017.

Nipro

Ook Nipro en Group Bouwen, de Lierse vastgoedontwikkelaar die het project langs de E19 op industriezone Mechelen Noord zal realiseren, hebben hun bouwvergunning op zak. Het gaat om een project met liefst 7.000 m² kantoren, laboratoria, ateliers, educatieve ruimtes, ruimtes voor onderzoek en ontwikkeling en opslagruimtes. Het ontwerp voorziet voor het exterieur van de gebouwen een natuurstenen gevelbekleding in een lichte kleur.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

In het centrum van Izegem maakt de vroegere drukkerij Strobbe plaats voor 113 nieuwbouwappartementen. Projectontwikkelaar ION kreeg de goedkeuring voor vier bijna-energieneutrale gebouwen op de site die wordt omgebouwd tot Cultuurfabriek,[…]

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Gents voetbalveld wordt warmtebron voor de buurt

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Vier architectenteams willen wetenschapshub in Kortrijk ontwerpen

Meer artikels