Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Everlam bouwt nieuwe hoofdzetel in Mechelen

Gerelateerde onderwerpen :

Everlam bouwt nieuwe hoofdzetel in Mechelen

Het Mechelse kunststoffenbedrijf Everlam, momenteel gevestigd aan de Schaliënhoevedreef, investeert in een nieuw kantoorgebouw aan de Blokhuisstraat. In de nieuwbouw worden het internationale hoofdkantoor en een gloednieuw innovatiecentrum ondergebracht. De bouwvergunning werd zopas verleend. Eerder raakte bekend dat ook de Japanse farmareus Nipro investeert in een nieuw Europees hoofdkantoor in Mechelen.

Everlam maakt hoogwaardige polymere kunststoffilms die gebruikt worden voor de productie van gelaagd veiligheidsglas. Het bedrijf kent een gestage groei. Vorig jaar nam het aantal werknemers toe van 16 naar 25. Op termijn voorziet het bedrijf in een verdere uitbreiding van het aantal jobs tot maximum 50.

Toparchitectuur

Het nieuwe hoofdkantoor van Everlam is een realisatie van het Mechelse architectenbureau Tecro en Krea en projectontwikkelaar Resolve (Real estate solutions Verelst) dat ook heel actief is in Mechelen. 'Tecro en Krea is één van onze belangrijkste partners in architectuur en tekent hier opnieuw voor een hoogkwalitatief project dat de uitstraling van de kantoren op onze industrieparken up-to-date houdt. Met roots in Mechelen is ook Resolve een ontwikkelaar met tal van referenties in deze stad', zegt burgemeester Bart Somers.

Het gebouw moet klaar zijn tegen de zomer van 2017.

Het project bestaat uit een bedrijfsruimte met labo en kantoren (2.522 m²) voor Everlam en ook nog uit vijf extra bedrijfsunits (1.715 m²). De nieuwbouwwerken zijn al gestart. De kmo-units worden afgewerkt tegen eind dit jaar. Het gebouw van Everlam moet klaar zijn tegen de zomer van 2017.

Nipro

Ook Nipro en Group Bouwen, de Lierse vastgoedontwikkelaar die het project langs de E19 op industriezone Mechelen Noord zal realiseren, hebben hun bouwvergunning op zak. Het gaat om een project met liefst 7.000 m² kantoren, laboratoria, ateliers, educatieve ruimtes, ruimtes voor onderzoek en ontwikkeling en opslagruimtes. Het ontwerp voorziet voor het exterieur van de gebouwen een natuurstenen gevelbekleding in een lichte kleur.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

WoninGent wil 2.150 nieuwe sociale woningen bouwen

De voorbije jaren kwam de sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent vaak negatief in het nieuws. Het patrimonium werd de voorbije decennia slecht onderhouden, de bewoners bleven in de kou staan. Daar komt volgens de Gentse afdeling van Groen[…]

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Meer artikels