Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Evergem bouwt bko aan Hoge Wal

Gerelateerde onderwerpen :

Evergem bouwt bko aan Hoge Wal

De gemeente Evergem laat een nieuwbouw (foto) optrekken voor de buitenschoolse kinderopvang (bko) en speelpleinwerking aan sportcentrum Hoge Wal. Het ontwerp van architectenbureau Nero is goedgekeurd, het dossier met de bouwaanvraag is ingediend en de aanbesteding loopt. De start van de werken is voorzien voor het najaar. De prefabgebouwen aan de Hoge Wal, zijn in slechte staat en worden na de zomervakantie afgebroken.

Er is afgerond 1 miljoen ' voor de bouw van een polyvalent gebouw van ongeveer 250 m² met tal van functies en mogelijkheden: een onthaalruimte waar de registratie van de kinderen gebeurt, met kapstokken en opbergruimte voor schooltassen en rugzakken; een kantoor voor het personeel; een grote polyvalente zaal die kan ingedeeld worden met mobiele wanden, met de mogelijkheid om een ruimte in te richten waar kinderen kunnen rusten; sanitaire voorziening en een verzorgingsruimte met douche; een keuken met basisuitrusting; een animatorenlokaal voor vzw SPEES, voor vergaderingen tot 20 personen; voldoende bergruimte; een technische ruimte voor centrale verwarming, elektriciteit, pomp hemelwater '; en een overdekte buitenspeelruimte.

Ook de diensten Jeugd, Buitenschoolse Kinderopvang en Onthaalgezinnen zullen een plaats krijgen in het nieuwe gebouw. Later wordt nog bekeken of en hoe de nieuwbouw gebruikt kan worden door verenigingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie voor sociale woonblok Pleisterstraat in Elsene

Renovatie voor sociale woonblok Pleisterstraat in Elsene

De sociale woningen in de Pleisterstraat 2-14 in Elsene zullen een grondige renovatie ondergaan. Deze werken worden uitgevoerd onder leiding van Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel en volgen op een grote renovatiegolf die openbare[…]

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Meer artikels