Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eutraco bouwt logistieke hub van 60.000 m² in Willebroek

Gerelateerde onderwerpen :

,
Eutraco bouwt logistieke hub van 60.000 m² in Willebroek

(c) Eutraco

De West-Vlaamse logistieke groep Eutraco uit Roeselare gaat in Willebroek een nog te bouwen koolstof- en energieneutraal XXL-distributiecentrum huren. De site bevindt zich in het MG Park De Hulst langs het kanaal Brussel-Schelde, vlakbij de N16 (Willebroek – Mechelen) en de A12 (Antwerpen - Brussel).
Het gaat om 39.068 m² opslagruimte en 597 m² bijhorende kantoren die in december zullen worden opgenomen. In 2021 wordt nog eens 19.493 m² opslagruimte met 597 m² extra kantoren voorzien. JLL bemiddelde deze transactie tussen MG Real Estate en Eutraco.
Eind 2016 heeft Eutraco via JLL reeds 20.000 m² logistieke ruimte in Sint-Niklaas gehuurd en nadien aangekocht. Vorig jaar jaar werd nog eens 30.000 m² ruimte bijgehuurd, eveneens met bemiddeling van  JLL.
 
Eutraco, recent nog overgenomen door Serge Gregoir, beschikt zo over 50.000 m² logistieke opslagruimte in Sint-Niklaas, 38.000 m² in Roeselare, 12.000 m² in Charleroi en nu ook 60.000 m² in Willebroek.
 
Na eerdere bemiddelingen voor MG Real Estate met CMI, Neovia, Nedcargo, FNAC-Darty (Vandenborre) en de volledige verkoop van het N16 KMO-park op het MG Park De Hulst , realiseert JLL nu ook het laatste grote project in deze logistieke ontwikkeling in Willebroek.
 
Deze  transactie is de grootste van deze categorie op de as Antwerpen-Brussel sinds 2014 en bevestigt het belang van de noord-zuidas voor distributie-activiteiten in België. Met een gemiddeld jaarlijks opnamevolume van 281.000 m² in de jongste tien jaar, blijft de as Antwerpen-Brussel de belangrijkste logistieke as van het land.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

Valens bouwt voor UZ Saint-Luc en Valisana in Brussel

De teams van Valens (Eiffage) haalden het contract binnen voor de bouw van het psychiatrisch centrum voor het Saint-Luc ziekenhuis en Valisana in Sint-Lambrechts-Woluwe, op de campus van de UCLouvain. De werken starten deze maand. Het gaat om[…]

17/09/2021 | Projectenoverheidsopdracht
UGent wil twee studentenhomes bouwen

UGent wil twee studentenhomes bouwen

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Leuven opent kinderdagverblijf DoRemy

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Merelbeke start met aanleg sportpark Molenkouter

Meer artikels