Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Europese houtvakbeurs van 30 mei tot 1 juni

Gerelateerde onderwerpen :

,
Europese houtvakbeurs van 30 mei tot 1 juni

© André Bocquel

De volgende editie van de grootste Europese houtvakbeurs ‘Carrefour International du Bois’ vindt plaats van 30 mei tot en met 1 juni 2018 in Nantes (Frankrijk). De ‘Carrefour’ is een vakbeurs voor droog hout en houtproducten. Gedurende drie dagen kan je kennis maken met 550 exposanten afkomstig uit tachtig landen. De beurs lokt ongevceer 10.000 bezoekers. “Dit jaar wilden veel van de terugkerende exposanten grotere stands. Tegelijkertijd verwelkomen we veel nieuwe exposanten”, aldus beursmanager Géraldine Poirier.

Alle marktspelers van de houtsector zullen tijdens deze internationale vakbeurs gedurende drie dagen informatie kunnen uitwisselen en verzamelen en zakelijke ontmoetingen hebben. Je ontmoet er zagerijen, fabrikanten van panelen, parketvloeren, meubelonderdelen, bouwproducten, maar ook kopers van doe-het-zelf-superstores, handelaars, invoerders en uitvoerders. Dit evenement is een zakelijke beurs, uitsluitend gewijd aan hout en is uitgegroeid tot een belangrijke internationale beurs met grote spelers in de houthandel.

Conferentie

Dit jaar wordt tijdens de beurs de conferentie ‘Houttechnieken en -oplossingen’ georganiseerd. Je krijgt er alle informatie over nieuwe technieken en ontwikkelingen in de houtindustrie. Je kan er tal van internationaal gerenommeerde specialisten ontmoeten en er wordt een ruimte ingericht waar je informatie krijgt over de nieuwste technische ontwikkelingen en machines en dit met de modernste technieken, zoals  virtual reality-simulatie en 3D-impressie.

De promotiecampagnes van de Carrefour International du Bois worden dit jaar versterkt en uitgebreid naar meer landen, waaronder Italië, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Marokko, België, Spanje, Portugal, Duitsland, Tunesië en het Arabisch Schiereiland. De Europese houtvakbeurs in Nantes wordt georganiseerd door Atlanbois (branchevereniging voor de promotie van hout in de Pays de la Loire) en de Grand Port Maritime de Nantes St Nazaire.

www.timbershow.com

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vastgoedspelers voorspellen belangrijkste woontrends voor 2021

Vastgoedspelers voorspellen belangrijkste woontrends voor 2021

Een aantal Belgische vastgoedspelers voorspellen de meest opvallende woontrends voor 2021. Dat huizen met tuinen en terrassen in deze virustijden aan belang gewonnen hebben, staat vast. Maar wat zal er het komende jaar nog gebeuren op vlak van[…]

Fedustria vraagt crisispakket voor alle bedrijven

Fedustria vraagt crisispakket voor alle bedrijven

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

Act&Sorb bouwt mdf-recyclagefabriek in Genk

CFE verkoopt Spanbo aan VT-Invest

CFE verkoopt Spanbo aan VT-Invest

Meer artikels