Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Euremtech

Gerelateerde onderwerpen :

Euremtech, kort voor European Remediation Technologies, uit Zelzate is een dochteronderneming van de Group Van Vooren. Group Van Vooren is de overkoepelende holdingvennootschap waarin ook de participaties van TEC nv, GMA nv, DDP Belgium nv en DDP India Pvt Ltd zijn ondergebracht. Deze werkmaatschappijen zijn gespecialiseerd in o.a. bodemconsultancy, geotechniek en bouwkundig laboratorium, business proces outsourcing, beheer van gebouwen en projectontwikkeling.

De traditionele saneringstechnieken op basis van afgraven en afvoeren van vervuilde gronden bereiken stilaan hun limieten. Vele nog te saneren terreinen lenen zich niet voor deze benadering. Daarom legt Euremtech zich toe op technologisch meer geavanceerde methoden die ter plaatse kunnen plaatsvinden. Het gaat over drie technieken, waarbij het van belang is dat de onderneming van bij de aanvang betrokken wordt: bioremediatie (biologische processen), in situ chemische oxidatie (chemisch oxideren van de verontreiniging via oxidanten, in samenwerking met Geocleanse International) en Electro Thermal-Dynamic Stripping Process, een vorm van Electrical Resistance Heating+ (ERH+).

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen

Vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen

Het huidige vergunningsproces is geen wondermiddel tegen ongekende lozingen van bedrijven. Dat zei de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) tijdens een hoorzitting in de onderzoekscommissie PFAS van het Vlaamse parlement. Volgens de[…]

10/09/2021 | waterzuiveringafvalwater
3,85 miljoen € om 200 extra scholen asbestveilig te maken

3,85 miljoen € om 200 extra scholen asbestveilig te maken

Robot reinigt het strand

Robot reinigt het strand

Btw-verlaging gevraagd voor heropbouw na watersnood

Btw-verlaging gevraagd voor heropbouw na watersnood

Meer artikels