Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Etex neemt meerderheidsbelang in e-Loft

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Etex neemt meerderheidsbelang in e-Loft

Foto's: e-Loft

De internationale specialist in bouwmaterialen Etex heeft een meerderheidsbelang verworven in het Franse offsitebouwbedrijf e-Loft. Het bedrijf wordt een deel van de divisie New Ways van Etex, die duurzame, geïndustrialiseerde en modulaire bouwoplossingen ontwikkelt.
e-Loft werd opgericht in 2012 en speelt in op de groeiende markt voor offsite woningbouw in Frankrijk. Het biedt innovatieve b2c- en b2b-oplossingen in drie domeinen: modulaire eengezinswoningen, modulaire meergezinswooncomplexen en op maat gemaakte gebouwen met behulp van 3D-houttechnologie.
 
Het bedrijf heeft 180 mensen in dienst en beschikt over een moderne productiefaciliteit van 22.000 m², die oplossingen biedt aan klanten in Bretagne en in het westen van Frankrijk. In 2020 heeft e-Loft ongeveer 150 huizen gebouwd.
 
Door de krachtenbundeling met Etex krijgt e-Loft toegang tot het wereldwijde kennisnetwerk en de operationele processen van Etex. Door de overname zullen ook de activiteiten in  Bretagne en de rest van Frankrijk de komende jaren aanzienlijk groeien.
 
Etex wil een voortrekkersrol spelen bij de transformatie van bouwmethodes en -technologieën, vooral op het vlak van offsitebouwoplossingen. In 2020 lanceerde het bedrijf de divisie New Ways om dit initiatief te leiden.
 
New Ways biedt  hoogtechnologische modulaire off-siteoplossingen die gebaseerd zijn op houten en stalen geraamtes. De bedoeling is om New Ways de komende twee tot drie jaar sterker te ontwikkelen, hetzij organisch, hetzij via overnames of een combinatie van beide. Voor New Ways is e-Loft de eerste offsitebouwovername op het Europese vasteland.
 
“We zijn blij e-Loft te mogen verwelkomen in onze divisie New Ways en zijn enthousiast over de groeimogelijkheden die deze strategische overname biedt voor onze beide bedrijven. De toevoeging van e-Loft aan onze wereldwijde ervaren lichtgewicht- en modulaire bouwbedrijven versterkt onze ambitie om toonaangevend te worden in toekomstgerichte, duurzame bouwoplossingen”, verklaart Paul Van Oyen, de CEO van Etex.
 
Etex is een internationale specialist in bouwmaterialen. Het hoofdkantoor van het familiebedrijf bevindt zich sinds 1905 in België en inmiddels telt Etex wereldwijd meer dan 13.000 werknemers. Etex heeft 101 productielocaties in 42 landen, en realiseerde in 2019 een omzet van 2,9 miljard € en een rebitda van 483 miljoen €.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Houten modulaire paviljoenen voor sociale huisvesting in Brussel

Houten modulaire paviljoenen voor sociale huisvesting in Brussel

Onlangs werden de eerste geprefabriceerde woonmodules geïnstalleerd in de Modelwijk in Laken. Het is het tweede gebouw in een reeks van drie die in totaal 20 kwaliteitsvolle passiefwoningen zullen toevoegen aan de site naast de Romeinse[…]

PGS Group neemt Houtzagerij Demey over

PGS Group neemt Houtzagerij Demey over

ÖkoFEN introduceert pelletverwarming met bijna geen fijnstofuitstoot

ÖkoFEN introduceert pelletverwarming met bijna geen fijnstofuitstoot

Wereldwijd problemen met leveren van sommige bouwmaterialen

Wereldwijd problemen met leveren van sommige bouwmaterialen

Meer artikels