Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Etex neemt Evolusion Innovation over

Gerelateerde onderwerpen :

,
Etex neemt Evolusion Innovation over

Etex verwerft een meerderheidsbelang in Evolusion Innovation, een in Ierland gevestigde design- en engineeringconsultant voor geïndustrialiseerde offsitebouw.
Door de activiteiten van Evolusion Innovation op te nemen in zijn divisie New Ways realiseert Etex strategische synergieën tussen modulaire bouwexpertise en lokale bouwcapaciteit, terwijl de Ierse onderneming een wereldwijde voetafdruk krijgt. De overname is een volgende stap in de plannen van Etex om de leider te worden in offsitebouw.
 
Evolusion Innovation heeft zijn hoofdzetel in Cork (Ierland) en stelt meer dan 40 mensen tewerk. Het zijn deskundigen op het gebied van bouwtechnologie, gespecialiseerd in offsitebouw, die een allesomvattende service bieden aan offsitebouwbedrijven en fabrikanten van bouwproducten.
 
Het bedrijf heeft veel ervaring in de sector en is zeer gekwalificeerd en gecertificeerd in zijn kerndiensten. Het speelde een cruciale rol in de ontwikkeling en certificering door derden van talrijke bouwmaterialen en -componenten en van complexe en geavanceerde bouwsystemen voor lage, middelhoge en hoge gebouwen, waaronder het hoogste modulaire gebouw ter wereld, in Croydon, Verenigd Koninkrijk.
 
De vele expertisedomeinen van Evolusion Innovation omvatten structureel engineeringdesign, Building Information Modelling (BIM), bouwfysica, duurzaamheidsdiensten, analyse van akoestische, brand- en thermische prestaties, consultancy inzake naleving van bouwvoorschriften en kwaliteitstechniek.

Industrialisering

Etex richtte in januari vorig jaar de divisie New Ways op om de industrialisering van de bouw vorm te geven. De divisie bestaat uit offiste bouwbedrijven, voornamelijk in Europa en Latijns-Amerika, die over grenzen en technologieën heen samenwerken om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar innovatieve, duurzame gebouwen en woonruimtes.
 
Als multidisciplinaire consultant voor offsitebouw biedt Evolusion Innovation een design- en engineeringkennis die een aanvulling vormt op de lokale expertise van onze New Ways-bedrijven.
 
Door zich aan te sluiten bij New Ways profiteert Evolusion Innovation van het wereldwijde marktbereik van Etex en van synergieën die worden bereikt door samen te werken met de ervaren modulaire en offsitebouwpartners van de divisie New Ways.

Derde overname

“Dit is reeds de derde overname door onze divisie New Ways sinds de oprichting ervan iets meer dan een jaar geleden. Na de verwerving van een meerderheidsbelang in de Braziliaanse pionier in houtskeletbouw en geïndustrialiseerde constructie Tecverde (via E2E, onze joint venture met Arauco) en in de Franse modulaire offsitebouwonderneming e-Loft, is de overname van Evolusion Innovation een nieuwe belangrijke stap voor New Ways”, zegt Paul Van Oyen, de CEO van Etex.
 
“Samen zullen we moderne constructiemethoden promoten en 2D gepaneliseerde lichte en 3D modulaire duurzame oplossingen ontwikkelen om aan de wereldwijde marktvereisten te voldoen. Dit strategische partnerschap met Etex zal ons een platform bieden om een wereldwijde speler te worden en ons in staat stellen om te investeren in de uitbreiding van ons team. We zullen ons bestaande klantenbestand blijven bedienen en zelfs uitbreiden door ons dienstenaanbod te verbeteren en tegelijk te focussen op reële waarde voor onze klanten”, aldus Declan Wallace, CEO van Evolusion Innovation.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Bouwkroniek laat elke week een CEO of andere leidinggevende uit de brede Belgische bouwsector aan het woord. Deze week mag Anthony Blavier, CEO van Maisons Compère/Woningen Compere, antwoorden op onze vijf standaardvragen.    […]

Patrick Cloet overleden

Patrick Cloet overleden

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

'Circulair bouwen mag geen modebegrip worden'

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Familie Delmulle viert 100 jaar Danilith

Meer artikels