Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ertzberg lanceert project The View in Leuven

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Ertzberg lanceert project The View in Leuven

(Beelden: Ertzberg)

Projectontwikkelaar Ertzberg heeft in de Leuvense Vaartzone project The View in gang gezet. The View omvat 160 luxueuze woningen tussen de 50 en 250 m² waarvan zestien stadswoningen. Er is tevens 2.400 m² winkelruimte voorzien. De oplevering van het project wordt verwacht tegen eind 2022. 

Daarna volgt in dit gedeelte van de Vaartkom, inmiddels omgedoopt tot de nieuwe stadswijk Tweewaters, de transformatie van de voormalige brouwerijsilo’s. Dat wordt een iconisch en uitdagend project waar wellicht plaats is voor lofts, een hotel en een panoramisch restaurant. De precieze bestemming wordt later bekendgemaakt.
 
The View wordt gebouwd op de plaats van de voormalige Leuvense brandweerkazerne tussen de Dijle en de Vaart, op wandelafstand van het station en de historische binnenstad. Het gebouw omvat twee woontorens, gewikkeld rond een groene private binnentuin. De ruimte tussen The View en de silo’s zal ingericht worden als openbaar plein. Eerder bouwde Ertzberg in deze omgeving al de woongebouwen Balk van Beel en De Twist, evenals De Ark, een blok die plaats biedt aan assistentiewoningen en een kinderkribbe.
 
 
De stad Leuven en het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL) brengen in samenwerking met Ertzberg in The View ook 16 nieuwe stadswoningen op de markt. Dat zijn woningen die je goedkoper dan de marktprijs kan kopen als aan je bepaalde voorwaarden voldoet. De stadswoningen in The View hebben een oppervlakte van 80 tot 108 m² met één of twee slaapkamers en een eigen terras. De appartementen zijn instapklaar en hebben identiek dezelfde afwerking als de andere woningen. Het verschil zit dus in de substantiële korting die de kopers genieten. 
 
De prijzen van de stadswoningen variëren tussen 276.153 € (80 m², één slaapkamer) en 370.689 € (108 m², twee slaapkamers). Dat is inclusief btw en andere kosten, zoals de erelonen van de notaris en de registratie- en aansluitingskosten. Ter vergelijking: een gewoon appartement met één slaapkamer (87 m²) kost 325.000 €, eentje met twee slaapkamers (88 m²) 320.000 € en de wooneenheden met drie slaapkamers (159 m²) 615.000 € of 790.000 € (187 m²). Het enige nog beschikbare penthouse op de zestiende verdieping (104 m²) betaal je 520.000 €. Bij deze bedragen  zijn in tegenstelling tot de stadswoningen de kosten niet inbegrepen.
 
“Tweewaters en The View in het bijzonder besteden veel aandacht aan duurzaamheid en gezinsondersteunende diensten. The View is omringd door functies zoals een kinderkribbe, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een kapper en een schoonheidssalon waardoor de bewoners veel tijd besparen. Elke woning heeft ook 24/7 toegang tot een afval-, sorteerstraat en beschikt over een Bringme Box met een slimme deurbel. Daar kunnen online bestellingen of producten van lokale handelaars geleverd worden, ook bij afwezigheid van de bewoners.  De deurbel is rechtstreeks verbonden met hun smartphone.  Koeriers en leveranciers moeten zich nooit een tweede of derde keer aanbieden wat uiteraard de mobiliteit in de binnenstad ten goede komt”, vertelt Benoît Broos, directeur Vastgoed bij Ertzberg.
 
Om de stadswoningen te promoten bij het publiek organiseren de stad Leuven,  het AGSL en Ertzberg op 19, 20 en 21 september opendeurdagen. Geïnteresseerde kopers kunnen op die dagen een kijkje nemen in een appartement in de Twist dat overigens de hoogste duurzaamheidserkenning heeft gekregen, de Breeam Outstanding. Ze krijgen er dan ook meer informatie over de stadswoningen in The View. Wie een stadswoning in The View wil kopen, moet een kandidatuurstellingsformulier invullen. Kandidaat-kopers kunnen het formulier downloaden via de website van het AGSL of krijgen het op de opendeurdagen. De kandidatuur moet ten laatste op 10 oktober ingediend worden bij het AGSL.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels