Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Erasmushogeschool Brussel bouwt campus Kanal in hartje Brussel

Erasmushogeschool Brussel bouwt campus Kanal in hartje Brussel

©

De Erasmushogeschool Brussel (EhB) bouwt een nieuwe campus voor haar opleidingen Onderwijs & Pedagogie in de Schootstraat in Brussel.

Het gebouw wordt in gebruik genomen in september 2019 en draagt de naam campus Kanal omdat het midden in deze heroplevende wijk ligt. Het 9.000 m² grote gebouw telt twee ondergrondse en vier bovengrondse verdiepingen. Het omvat voorts twee grote aula’s met bijhorende foyer, bibliotheek en studentenlandschap en cafetaria. Het complex telt ook verschillende grote ruimtes voor creatieve projecten, muziek en drama, lokalen voor bio-esthetiek en haarzorg (keuzevakken leraar secundair onderwijs) met een state-of-the-art inrichting evenals een dakterras met een grote vergaderruimte. Bovendien bevat het een ‘Future Classroom Lab’ en twintig klaslokalen. Het gebouw zit 10 meter onder de grond en heeft een hoogte van 22 meter.

Algemeen directeur Luc Van de Velde ziet de nieuwe campus breder dan enkel een onderwijsinstelling: “Enerzijds willen we met dit nieuwe en mooie gebouw een bijdrage leveren tot de herwaardering van de stad, anderzijds willen we het ook ter beschikking stellen van Brussel en haar inwoners. We willen de onderwijsuitdagingen waarmee deze regio te kampen heeft helpen aanpakken”, oppert hij. De kostprijs van het bouwproject wordt geraamd op 17 miljoen €.

Ontwerp

Voor het ontwerp van dit nieuwe gebouw, gecreëerd door het Sloveense architectenbureau Bevk Perović en uitgevoerd door B-architecten, werd maximaal ingezet op het onderwijs van de toekomst. Het gebouw zal een leeromgeving zijn waarbij ‘leren’ kan plaatsvinden in allerlei vormen, op verschillende locaties en op elk tijdstip. “We willen diverse learning spaces creëren in de gangen en de open ruimtes doorheen het gebouw. Zo kunnen studenten en docenten zelf formele en informele leermomenten inplannen”, beweert departementsdirecteur Frank Noten.

Tevens wordt ingezet op de creatie van verschillende soorten leeromgevingen. “Het gebouw heeft verscheidene verdiepingen en elk verdiep krijgt een eigen sfeer en inrichting. Op die manier komt EhB tegemoet aan de grote diversiteit die er bestaat in leerstijlen, opleidingen, studenten en docenten. Er wordt eveneens gefocust op innovation, technology & design thinking skills, gebaseerd op het Future Classroom Lab ontwikkeld door European Schoolnet in Brussel”, luidt het.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwbouw wenkt voor meertalige basisschool Pistache

Nieuwbouw wenkt voor meertalige basisschool Pistache

Dankzij de overname kan de Schaarbeekse basisschool Pistache haar uniek pedagogisch project als meertalige basisschool verderzetten en krijgen de directie, het schoolteam, de leerlingen en hun ouders een duidelijk toekomstperspectief. De school[…]

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

Nieuwe tarieven kilometerheffing vrachtwagens vanaf 1 januari

Nieuwe tarieven kilometerheffing vrachtwagens vanaf 1 januari

Plannen voor eerste windturbineproject in Brussels Gewest

Plannen voor eerste windturbineproject in Brussels Gewest

Meer artikels