Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
ERA breidt uit naar Wallonië en Brussel

(c) ERA

De makelaarsgroep ERA wil tegen 2022 een vijftiental kantoren openen in Wallonië en Brussel. De jongste jaren is de groep sterk gegroeid in Vlaanderen, nu wil CEO Johan Krijgsman uitbreiden naar het centrum en het zuiden van het land. De bedoeling is om het merk ‘ERA’ volwaardig tweetalig te maken.

 

Brussel telt momenteel vijf ERA-kantoren en Wallonië slechts drie. De eerste opening van een nieuw Waals kantoor in Marche-en-Famenne gebeurt nog dit jaar. Bovendien komt er binnenkort ook een hub van ERA Belgium voor de Franstalige markt. Emmanuel Deboulle, die al meer dan tien jaar ervaring heeft als ERA-makelaar, moet als business development manager Brussel en Wallonië de uitbreiding in goede banen leiden.
 
"Sommigen zouden vanwege de huidige economische situatie misschien twijfelen of het wel het juiste moment is om met uitbreidingsplannen voor de dag te komen. Maar de voorbije zes maanden hebben bewezen dat het coronavirus de vastgoedmarkt niet op zijn knieën heeft gekregen, integendeel. We moeten dus van dat momentum gebruik maken”, zegt Johan Krijgsman.
 
“Deze periode heeft veel makelaars doen nadenken over hun toekomst en de mogelijke risico's, maar ook over de kansen die er liggen in een samenwerking met een groot, geconsolideerd netwerk zoals dat van ERA. Wees er maar zeker van dat al onze leden vandaag meer dan ooit beseffen wat daar de meerwaarde van is, wat de voordelen zijn van tot zo’n grote familie te behoren”, vervolgt Krijgsman.

Makelaars opleiden

De bedoeling is om het merk ‘ERA’ volwaardig tweetalig te maken. Het netwerk met momenteel 95 kantoren, wil daar de komende vijf jaren een beter evenwicht in brengen.
 
Om dat te bereiken moet het bedrijf de komende jaren ongeveer 100 Franstalige vastgoedmakelaars aanwerven en opleiden tot ERA-makelaars. “Daarom zijn we onze zoektocht naar strategisch interessante locaties al gestart, om tegen 2022 ongeveer vijftien nieuwe kantoren in Wallonië en Brussel te openen. Als we iets verder vooruitkijken, naar 2025, mikken we op zo’n 35 nieuwe kantoren verspreid heel België”, vertelt de CEO.
 
"De uitdaging zal er vooral in bestaan om die nieuwe franchisenemers goed te begeleiden, de nieuwe teams op te leiden en te coachen. We willen immers overal in België dezelfde kwaliteit kunnen garanderen. Om dat te verwezenlijken heeft het hoofkantoor van ERA Belgium zijn personeelsbestand in twee jaar tijd verdubbeld, waarbij al het personeel ook tweetalig is. Op die weg willen we nu doorgaan", verklaart Johan Krijgsman.
 
Om de groei op die Franstalige markt in goede banen te leiden, zocht ERA een expert die deze markt ook goed kent en die zich volledig op de uitrol in Brussel en Wallonië gaat richten. De keuze viel op Emmanuel Deboulle, die al tien jaar makelaar bij de ERA groep is en reeds verschillende kantoren in Brussel opende.
 
De eerste van de reeks nieuwe Franstalige vestigingen komt in de gemeente Marche-en-Famenne, in de provincie Luxemburg. Het nieuwe kantoor zal zijn deuren dit jaar nog openen. Het zal beheerd worden door François Baudoin, een 32-jarige makelaar die de regio zeer goed kent. Bovendien wil ERA Belgium binnenkort ook een 'hub' voor de Franstalige markt openen. Die komt ofwel in het Brusselse Gewest ofwel in Waals-Brabant, in de buurt van Nijvel.

CEO Johan Krijgsman van ERA, heeft grote uitbreidingsplannen.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Gent verdubbelt subsidie voor energiezuinige renovatie huurwoningen

Woningeigenaars die aan kwetsbare huurders verhuren, kunnen vanaf 1 oktober op dubbel zoveel Gentse subsidies rekenen om hun huurwoning energiezuinig te renoveren. Voor de overige verhuurders stijgen de subsidies met een derde. De Gentse[…]

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Ook sociale woningen in privaat bouwproject in Gent

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Nieuwe bestemming voor Damiaansite in centrum Leuven

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Stimuleringsprijs voor innovatieve woonideeën

Meer artikels