Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Enjoy Concrete viert vijfjarig bestaan en investeert

Gerelateerde onderwerpen :

Enjoy Concrete viert vijfjarig bestaan en investeert

Enjoy Concrete bestaat vijf jaar en viert dat met de investering in een eigen betoncentrale. Maar de verjaardagstaart krijgt ook nog een mooie kers met de uitbreiding van de productiehal met 3.000 m². Hiermee investeert het prefabbedrijf uit Veurne liefst 3 miljoen €.

Enjoy Concrete werd opgericht door Bernard Joye, een ondernemer met een passie voor beton die zich laat omringen door een jong en dynamisch team van 42 mensen die de visie van Bernard (beton als design) hoog in het vaandel dragen. Zijn visie en passie gaan inmiddels meer dan 25 jaar terug.

Reeds ruim vijf jaar heeft Enjoy Concrete een uitstekende reputatie als producent van kwaliteitsvolle, geprefabriceerde zicht-, structuur- en designbetonelementen. Vooral de uiterst gladde bekisting en het zelfverdichtende beton dat de onderneming gebruikt, dragen bij tot die hoge productiekwaliteit. De grootste troef van Enjoy Concrete is maatwerk. Alle betonelementen worden op maat gemaakt, met een kleur en afwerking volgens keuze.

“Het is onze taak om moderne architectuur een meerwaarde te bezorgen. We specialiseren ons in glad beton en dat is heel populair in moderne, minimalistische ontwerpen. In combinatie met o.a. glas of hout is visueel heel veel mogelijk”, aldus zaakvoerder Bernard Joye.

Groei bestendigen

De producten van Enjoy Concrete kunnen op heel wat interesse rekenen. Zo kon de onderneming invijf jaar tijd uitgroeien tot een gevestigde waarde in de prefabindustrie. Enige tijd geleden kwam er echter een kink in de kabel. “Onze buur Holcim besloot om zich terug te trekken uit West-Vlaanderen, zodat we onze steun en toeverlaat kwijt waren. Al snel bemerkten we dat de specifieke samenstelling van ons beton de zoektocht naar een andere partner aanzienlijk bemoeilijkte. Vandaar dat we de knoop hebben doorgehakt om zelf in de oprichting van een betoncentrale te investeren. Tegelijkertijd besloten we om de productiehal uit te breiden, zodat we klaar waren om de groei te bestendigen”, zegt Bernard Joye.

Voor de betonsamenstelling kreeg Enjoy Concrete hulp van docent Marc Vanthienen (betontechnoloog aan de KU Leuven) en Yvan De Spiegeleer van CY Consulting en Advies (gewezen verkoopmanager bij Holcim).

Betoncentrale

Na een uitgebreide prospectie koos Enjoy Concrete om voor de bouw van de betoncentrale een beroep te doen op Rotonde. “Hun doorgedreven kennis en creativiteit hebben ons overtuigd. We investeerden in een topmenger die klaar is om uhsb te maken en beschikt over automatisch reiniging, automatische vochtmeting op granulaten en op het natte mengsel, overdekte granulaatbunkers, met epoxy beklede bunkers en een doordachte sturing die alles met elkaar laat communiceren. We beschikken zo over een state-of-the-art betoncentrale”, besluit Bernard.

De betoncentrale is reeds operationeel en de onderneming heeft al vijf extra medewerkers aangeworven. Momenteel zijn er nog vacatures voor onder meer bekisters-meubelmakers. De ploeg van designers werd uitgebreid van één medewerker naar vier.

Nieuw bij Enjoy Concrete is het gebruik van uhsb (ultrahogesterktebeton) voor terrassen, lamellen en gevelpanelen. “We zien hier een groot potentieel in de renovatiemarkt, bv. een bestaand terras vervangen door een duurzaam, breder en mooi afgewerkt nieuw exemplaar, zonder dat dit bijkomende stabiliteitswerken vraagt in het bestaande gebouw”, luidt het.

Toekomst

De uitdagingen liggen voor Enjoy Concrete momenteel vooral in West-Vlaanderen. “We mogen bv. alle architectonische betonelementen leveren voor Skyline Communications in Roeselare. Dit kantorencomplex van Vuylsteke-Eiffage wordt liefst 50 m hoog. Een ander ambitieus project dat MBG ons toevertrouwde, is de bouw van vijf kantoortorens voor projectontwikkelaar ION in Waregem. Dit gebouw omvat 1,5 km gevelbanden en 1.500 m² gevelpanelen. ION zal ook de woonzone ontwikkelen op de site van de oude Suikerfabriek in Veurne, waaraan we eveneens ons steentje zullen bijdragen”, somt Bernard Joye op.

Ondanks deze drukke agenda voorziet Enjoy Concrete natuurlijk ook tijd om zijn vijfde verjaardag te vieren. Voor de trouwe klanten werd een boek vol prachtige referenties gemaakt. “Toen ik het eindresultaat in handen kreeg, was ik zelf verbaasd hoeveel mooie projecten we de afgelopen jaren met onze partners hebben gerealiseerd”, besluit Joye.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

Ook in 2021 laat Bouwkroniek een reeks CEO’s aan het woord. We zetten het nieuwe jaar in met de antwoorden van Elisabeth Van Damme, bestuurder bij makelaar Elitis Real Estate. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

Verhelst Group groepeert divisies voor professionele bouwprojecten

Verhelst Group groepeert divisies voor professionele bouwprojecten

Steeds meer pakketbrievenbussen aan Belgische opritten

Steeds meer pakketbrievenbussen aan Belgische opritten

Duco huldigt trouwe personeelsleden

Duco huldigt trouwe personeelsleden

Meer artikels