Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Enjoy Concrete breidt uit

Gerelateerde onderwerpen :

,
Enjoy Concrete breidt uit

Foto: Gerrit Devinck/Enjoy Concrete

© GERRIT DEVINCK

Aannemer Valcke startte zopas met het optrekken van twee nieuwe productiehallen aan de Vaarstraat in Veurne. Die vormen de derde uitbreiding voor Enjoy Concrete en de derde samenwerking tussen Bernard Joye en Carlos Valcke.
Voor de nieuwe uitbreiding van Enjoy Concrete werd een overeenkomst gesloten met buurbedrijf De Brabandere. Na de overname van de betonactiviteiten van Holcim in Veurne in 2016 besloot familie De Brabandere dit jaar om al hun betonproducties voortaan enkel nog uit te voeren aan hun hoofdzetel in de Handelsstraat in Veurne. Hierdoor staat het terrein aan de Vaartstraat leeg. Enjoy Concrete zal zijn productiehal de volgende maanden uitbreiden deels op eigen terrein en deels op het terrein van De Brabandere. Tevens zullen beide pionieren in de betonwereld hun banden nog aanhalen om van Veurne nog meer een betoncentrum te maken.
 
Enjoy Concrete is een topspeler in de markt van architectonisch beton. “De nieuwe uitbreiding is nodig om de gevraagde kwaliteitseisen te kunnen blijven garanderen”, stelt Tony Debruyne, production engineer. De extra ruimte zal gebruikt worden voor de binnenopslag van jonge betonelementen, maar ook om de steeds groter wordende diversiteit aan betonelementen te kunnen aanbieden.
 
Vorig jaar leverde Enjoy Concrete de eerste projecten in ultra-hogesterktebeton (uhsb). Ondertussen kan de onderneming terugkijken op drie geslaagde projecten in uhsb.
 
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaams Betonakkoord in de maak

Vlaams Betonakkoord in de maak

De bouwsector steunt een Vlaams Betonakkoord om circulair en groen beton een boost te geven. De bedoeling is in te zetten op het vergroenen en verduurzamen van beton als bouwmateriaal van de toekomst voor de meest uiteenlopende toepassingen.[…]

25/05/2022 | ActueelLeefmilieu Brussel
Bosch Beton full-service partner in de GWW

Publireportage

Bosch Beton full-service partner in de GWW

ZABO: Zagen en boren in beton: al 40 jaar!

Publireportage

ZABO: Zagen en boren in beton: al 40 jaar!

Megaproject voor familiebedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren

Megaproject voor familiebedrijf Jos Eerdekens Betonvloeren

Meer artikels