Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Engineeringsconfiguratoren op maat

Voor het ontwerp van distributie- en stuurborden ontwikkelt P&V engineeringsconfiguratoren op maat. Samen met de klant wordt een configurator gebouwd om productvarianten op een betrouwbare, flexibele en efficiënte manier te ontwerpen en te beheren. Standaardisatie en automatisering zorgen daarbij voor kortere doorlooptijden en competitieve prijzen.

De configurator maakt gebruik van de EEC-software van Eplan en ontwerpt op basis van de specificaties die door de klant worden ingevoerd het ontwerp en alle bijhorende schema's voor een laagspannings- of stuurbord. De configurator zelf wordt in samenwerking met de klant ontwikkeld en bevat alle opties die in een toepassing gekozen kunnen worden. Ook de prijsberekening en productieplanning kunnen aan de configurator gekoppeld worden. De data die nodig zijn voor de productiemachines kunnen gegenereerd worden om de efficiëntie nog te verhogen.

Afhankelijk van de toepassing kan de configurator van 50 tot 100% van het schema zelf genereren. P&V Elektrotechniek neemt het daarna over om indien nodig eenmalige en zeer specifieke aanvullingen manueel door te voeren. Het gebruik van de configurator levert niet alleen een aanzienlijke efficiëntiewinst op, maar draagt ook bij aan de kwaliteit en continuïteit omdat de ontwerpen systematisch volgens hetzelfde stramien worden opgebouwd.

P&V Elektrotechniek is actief in het ontwerp en de assemblage van hoogperformante laagspanningsborden. Sinds zijn oprichting in 1986 profileert het bedrijf zich enkel en alleen op die kerntaak. De firma, waar 180 mensen werken, produceert zowel maatwerk als serieproducten voor de industrie, nutsbedrijven, integratoren en installatiebedrijven.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

Renovatie in Museum voor Natuurwetenschappen afgerond

De Regie der Gebouwen heeft zopas omvangrijke renovatiewerken afgerond in het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel. Het gaat om een investering van ongeveer 4,5 miljoen €.     Twee verdiepingen van de[…]

18/09/2020 | Brussels GewestRenovatie
Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Tijdelijke en speelse heraanleg voor Leuvens Hogeschoolplein

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen