Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Engels Group verkoopt gebouwen aan de Paardenmarkt

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Engels Group verkoopt gebouwen aan de Paardenmarkt

Engels Group uit Antwerpen en projectontwikkelaar ICN Development uit Hoogstraten hebben een verkoopovereenkomst gesloten voor de gebouwen van Engels Group aan de Paardenmarkt in Antwerpen.
Vanaf 2023 starten de werken voor een nieuwe woon- en werkomgeving op de bestaande Engels-site die diverse geschakelde gebouwen omvat op het Hessenplein, Paardenmarkt en Stijfselrui. “Een ambitieus project dat we met veel zorg en respect zullen uitvoeren”, aldus Liesbet Janssens van ICN Development. “De herontwikkeling omvat meer dan 10.000 m², met een uitgekiende mix van woon-werk in een uiterst doordacht concept, waarbij ook een deel van de authentieke Engels-gebouwen behouden zal blijven.’’ Voor ICN Development is Antwerpen naast Gent een logische volgende stap in de groei die het beoogt binnen de Belgische centrumsteden.
 
De neven Jan Engels en Marc Engels, huidige zaakvoerders van Engels Group en sinds 1927 de derde generatie in het familiebedrijf, zochten en vonden in Malle de perfecte locatie om de groeiambitie van Engels Group te verwezenlijken. “Sinds 1927 is de Paardenmarkt steeds onze thuisbasis geweest”, vertelt Jan Engels. “We kochten over de jaren verschillende panden in de omliggende straten: Nieuwe Gang, Stijfselrui, Stijfselstraat en Hessenplein. Maar het centrum van Antwerpen is vandaag niet langer de ideale site om te blijven groeien.”
 
“Om die groei te faciliteren brengen we daarom alle activiteiten van de Engels Group samen in een modern logistiek centrum in Malle op een terrein van 70.000 m².  Met veel genoegdoening en nostalgie kijken we terug op de mooie tijden die we zowel privé als professioneel mochten beleven op de Paardenmarkt in Antwerpen. Tegelijk kijken we met veel goesting naar de toekomst en onze start in Malle vanaf mei 2022. We verwerken onze geschiedenis op de Antwerpse Paardenmarkt sowieso in het nieuwe gebouw.”
 
Engels Group zet de komende jaren alvast performant in op digitalisering. “Die digitalisering en de bijbehorende interne efficiëntiewinst levert voor ons team extra tijd op om onze klanten en partners op een persoonlijke manier te benaderen en om de klanten te ontlasten met bijkomende digitale services.”

Engels Group

Engels Group bestaat uit de businessunits Thermo Comfort (HVAC), Engels Surfaces (solid surface specialist), Engels Electro Groothandel en Engels Health Care. Die laatste unit kwam er n.a.v. de coronacrisis en focust op gezondheid (UV-C desinfectiemateriaal, mondmaskers, handgel). Engels Group is een flinke familiale kmo met 76 medewerkers met een geconsolideerde omzet van 36 miljoen €. In mei 2022 verhuist Engels Group dus naar het nieuwe distributiecentrum (70.000 m²) in Malle.
 
Projectontwikkelaar ICN uit Hoogstraten is actief in België en het groothertogdom Luxemburg met meer dan 35 jaar ervaring in vastgoed. De sterkte van ICN bestaat uit het zoeken en vinden van verborgen juweeltjes voor zowel eindgebruikers als investeerders met een mooie balans prijs-kwaliteit. ICN is actief in de segmenten residenties, kantoren, winkels en verkavelingen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

Uit een vraag van parlementslid Maxim Veys aan Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappijen slechts een beperkt deel van hun middelen gebruiken voor de bouw en renovatie van sociale woningen.[…]

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Meer artikels