Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Energiecongres belicht slimme technieken voor energieneutrale gebouwen

Gerelateerde onderwerpen :

Het steeds strenger wordende E-peil en de voorlopers op deze evolutie vormen de rode draad door het zevende Energiecongres van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) op donderdagnamiddag 26 maart in Technopolis in Mechelen.

Deze editie legt de nadruk op vooruitstrevende technieken en op de wisselwerking tussen systemen die zowel comfortabel wonen als een optimaal E-peil mogelijk maakt. Het Energiecongres 2015 neemt een aantal slimme technieken onder de loep vanuit drie invalshoeken: Smart cities, zorgvoorzieningen en residentiële nieuwbouw en renovatie.

Het congres besteedt veel aandacht aan de betaalbaarheid, de financieringsmethodes en de juridische aspecten. Ook de noodzakelijke organisatiestructuren om een energieneutraal bouwproject op de best mogelijke manier uit te voeren, komen aan bod.

Forum

Het Energiecongres biedt een forum voor alle belanghebbenden in de bouwsector in de ruime zin van het woord (aannemers, architecten, studiebureaus, energiedeskundigen, beleidsmensen, fabrikanten en distributeurs) die elk hun eigen visie hebben op de waarde van nieuwe materialen en systemen. Tijdens de netwerkmomenten kunnen de deelnemers diverse bouwprofessionals ontmoeten en kennismaken met de producten van de standhouders.

Voor het volledige programma en inschrijvingen kan je terecht op www.vcb.be/energiecongres.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

Gimv wil groep van installatiebedrijven uitbouwen

De beursgenoteerde investeringsmaatschappij Gimv wil een groep van installatiebedrijven uitbouwen en werkt daarvoor samen met Lenaerts/LVR uit Houthalen-Helchteren en ABN Klimatisatie uit Munsterbilzen. De drie partners gaan op zoek naar[…]

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Oplopende kosten duwen bouwbarometer in het rood

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Hoge kosten doen kmo’s vrezen voor rendabiliteit

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Elektrobedrijven teleurgesteld in federaal energieakkoord

Meer artikels