Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Energiebewust verwarmen voor superieur comfort

Gerelateerde onderwerpen :

Energiebewust verwarmen voor superieur comfort

Daikin stelt op stand 313 in paleis 12 de nieuwste generatie warmtepompen voor in het residentiële gamma: de Daikin Altherma 3th generation. Deze lage temperatuur lucht/water warmtepompen zorgen voor de productie van sanitair warm water en de verwarming van de woning. Het systeem levert temperaturen tot 65°C en is dus geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Dankzij zijn kenmerkende vorstbescherming tot - 25° C is het zelfs tijdens de koudste dagen betrouwbaar.

De combinatie van de Daikin Online Controller die bediening op afstand toelaat en de Bluevolution-technologie biedt huiseigenaars een superieur comfort tegen een betaalbare prijs. De nieuwe Daikin Altherma maakt deel uit van het Bluevolution-gamma. Deze warmtepompen maken gebruik van R32, een alternatief koelmiddel met een lagere milieu-impact dat garant staat voor betaalbaar comfort en maximale prestaties.

Daikin Altherma werd speciaal ontwikkeld voor de Europese markt, afgestemd op de klimaatbehoeften en seizoenschommelingen, en groeide uit tot één van de meest toonaangevende warmtepompen. Dat komt doordat het merk als één van de eerste hernieuwbare energiebronnen integreert en rekening houdt met een rendementsverhoging en betaalbaar comfort voor de huiseigenaars.

Het verbeterde rendement van Daikin Altherma 3 levert hoogwaardige prestaties en lage werkingskosten op. Daikin Altherma 3 kreeg de classificatie A+++ en haalt een verwarmingsrendement van 5,3 SCOP en een warmwaterscore tot 134% ηwh. SCOP staat voor Seasonal Coefficient of Performance, zeg maar het rendement voor een volledig verwarmingsseizoen en ηwh staat voor het rendement van een boiler volgens het Eco Design. Deze warmtepomp haalt het hoogste rendement voor de productie van sanitair warm water op de markt. Het systeem kan grote volumes water tot 230 liter verwarmen en opslaan en heeft een laag warmhoudverlies van slechts 25 W. Het ontwerp is gebaseerd op het ECH2O-verswaterprincipe, dat door de groep wordt nagestreefd om het risico op infecties te verlagen.

Vernieuwd en modern design

Ook de buitenkant van de warmtepomp kreeg een facelift. De unit oogt zeer modern met zijn afgelijnde vormen en geïntegreerde touchscreen controller. De voetoppervlakte werd ook sterk verkleind: van 60 bij 72 cm naar 60 bij 60 cm voor het geïntegreerde model en van 890 x 480 x 344 cm naar 840 x 440 x 390 cm voor het wandmodel. Daardoor past de unit zelfs in de kleinste ruimtes.

Intelligente bediening van de verwarming

Het gecombineerde effect van de weersafhankelijke instellingen en Daikin Altherma Invertercompressoren maximaliseert het rendement van de nieuwe Daikin Altherma 3 bij elke buitentemperatuur.

Het systeem heeft negen voorgeprogrammeerde instellingen, die ter plaatse kunnen worden aangepast. Via de Daikin Online Controller kunnen de instellingen vanop afstand worden aangepast, zodat het comfort in huis op de individuele voorkeuren van elke gebruiker kan worden afgestemd terwijl het energierendement hoger ligt. Het Daikin Altherma 3-systeem kan volledig geïntegreerd worden met andere domoticasystemen, bv. IFTTT en apps om het rendement en het comfort te maximaliseren.

De Daikin Altherma 3 is gebruiksvriendelijk, zowel voor de installateur als voor de gebruiker. De warmtepomp is bij levering gebruiksklaar, getest en gevuld met koelmiddel. Zo gaat de installatie sneller en blijven onderbrekingen tot een minimum beperkt. De configuratie is eenvoudig met de downloadbare configuratiewizard (online beschikbaar via de Daikin Cloudservice). Door de volledig geïntegreerde unit kan al het onderhoud aan de voorkant gebeuren door er het paneel te verwijderen. Alle leidingen zijn vanaf de bovenkant van de unit bereikbaar.

De Daikin Altherma 3 is de nieuwste versie van de bekende lucht/water warmtepomp die Bluevolution-technologie en online bediening combineert voor een maximaal comfort. Hij is beschikbaar in modellen van 4, 6 of 8 kW voor de verwarming en productie van sanitair warm water en levert uitstekende energieprestaties, tot het A+++-label. Andere troeven zijn de intelligente bediening (via smartphone), het geavanceerde ontwerp voor een maximale gebruiksvriendelijkheid en de fluisterstille werking.

Daikin biedt een totaaloplossing voor klimaatbeheersystemen voor residentiële, industriële en commerciële toepassingen zoals hybride en geothermische warmtepompen, zonne-energieboilers, aircotoestellen en luchtreinigers. In EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) heeft de Daikin Europe Group vijf productieafdelingen, 17 dochterondernemingen, verschillende verkoopkantoren en een heel netwerk van onafhankelijke verdelers en verkopers; ze telt zowat 6.000 medewerkers. Daikin Belgium, een dochteronderneming van Daikin Europe, heeft drie vestigingen (in Gent, Waver en Herentals) en stelt ongeveer 110 medewerkers tewerk.

Daikin - Paleis 12 - Stand 12313

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Helft van de renovatieleningen dient om de woning 'groener' te maken

Vorig jaar maakten nog meer gezinnen gebruik van de historisch lage rente om hun woning te renoveren. Bij Belfius was zelfs één renovatielening op twee bedoeld om het huis of appartement veiliger en/of energiezuiniger te maken. Dat[…]

01/03/2021 | BelfiusRenovatie
Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Meer jobstudenten en vrouwen kozen in 2020 voor de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels