Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Energiebesparende domotica

Er zijn een aantal efficiënte manieren om energie te sparen. De meest bekende zijn de aanschaf van energiezuinige apparaten, het dragen van dikke truien en het uitschakelen van toestellen waarbij deze niet langer in stand-by modus staan. Minder bekend zijn energiebesparende mogelijkheden in gebouwen zoals bewegings- of aanwezigheidssmelders voor het aan- of uitschakelen van de verlichting, dimmers, temperatuur- en lux- sensoren. Deze eenvoudige energie-efficiënte maatregelen betalen zich op zeer korte termijn terug.

Kiezen voor klassieke elektriciteit of domotica' Het is een belangrijke beslissing voor wie bouwt of renoveert. Met het Smart-house bussysteem kan je actief energie besparen door onder andere de verlichting te dimmen of te sturen met aanwezigheidsmelders. Op Batibouw werkt Carlo Gavazzi samen met Daikin. Via een handige interface kan de verwarming, koeling of ventilatie van de airconditioning eenvoudig geïntegreerd worden in het Smart-house- domoticasysteem.

Tijdens de beurs worden een aantal gloednieuwe schakelaars voorgesteld. Het gamma is gemaakt uit glas en de kleur kan je volledig zelf bepalen. Digital Addressable Lighting Interface (DALI) is een gestandaardiseerd digitaal protocol ontwikkeld door de grootste fabrikanten van elektronische ballasten. Het wordt meestal gebruikt voor lichtsturing in kantoren, winkels en industriële gebouwen.

Dankzij de ontwikkeling van een interface verhoogt Carlo Gavazzi het aantal mogelijkheden en de flexibiliteit van haar domoticasysteem.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse regering teruggefloten, maar eigenaars van zonnepanelen krijgen toch compensatie

Vlaamse regering teruggefloten, maar eigenaars van zonnepanelen krijgen toch compensatie

Er ontstond behoorlijk wat verontwaardiging toen eind vorige week bekend raakte dat gezinnen met zonnepanelen dan toch geen 15 jaar meer kunnen rekenen op de financiële voordelen van een terugdraaiende teller. Het Grondwettelijk Hof[…]

19/01/2021 | VlaanderenZonnepanelen
Middelkerke vernieuwt zeedijk in Westende

Middelkerke vernieuwt zeedijk in Westende

Mechelen sloopt entrepotgebouw voor ontwikkeling Keerdoksite

Mechelen sloopt entrepotgebouw voor ontwikkeling Keerdoksite

CMS verkoopt betonpompen van Zoomlion

CMS verkoopt betonpompen van Zoomlion