Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Energie-efficiëntie en veiligheid staan centraal op Light+Building

Gerelateerde onderwerpen :

Energie-efficiëntie en veiligheid staan centraal op Light+Building

Frankfurt maakt zich op voor de negende editie van Light+Building, de toonaangevende vakbeurs voor verlichting, elektrotechniek en gebouwenautomatisering. Centraal op deze tweejaarlijkse vakbeurs staan het 'slimme' gebouw als energieproducent en -leverancier en de veiligheidstechnieken. Decoratieve verlichting zal dit jaar vermoedelijk iets minder aan bod komen, openbare verlichting krijgt dan weer meer aandacht.

Dat veiligheid een belangrijk thema zou worden, bleek al bij de inschrijvingen van standhouders vóór de jongste aanslagen in Parijs, maar zal daardoor nog meer aandacht krijgen. Het thema krijgt voor deze editie een eigen forum in het randprogramma. Ook het renoveren van gebouwen komt vaak aan bod. Net als bij de vorige edities willen de organisatoren volgende maand behalve installateurs, distributeurs en aannemers ook heel wat architecten naar deze vakbeurs lokken. Elke andere bouwvakbeurs benijdt Light+Building de gemiddeld meer dan 16.000 architecten en een kleine 10.000 ingenieurs die de vorige edities van de verlichtingsvakbeurs in Frankfurt bezochten.

Op Light+Building vind je bij meer dan 2.500 exposanten uit zowat de hele wereld op 240.000 m², dat is twee keer Batibouw, het neusje van de zalm inzake decoratieve verlichting, technische verlichting, buitenverlichting, straatverlichting, lichttechnische onderdelen en toebehoren en technische designverlichting, elektrotechniek en huis- en gebouwenautomatisering en building information modelling (bim).

Belgen

Light+Building is zonder meer één van de belangrijkste verlichtingsvakbeurzen van Europa, met een bezoekersaantal van ruim 211.000 in 2014. Dit jaar rekenen de organisatoren erop dat bezoekersaantal nog met een aantal procenten te overtreffen. Op elke editie kwamen meer dan 2.000 bezoekers uit ons land.

Belgische bezoekers kunnen de beurs vlot bereiken met het vliegtuig of vanuit Brussel met de hogesnelheidstrein ICE.

ETAP

Eén van de centrale thema's dit jaar zijn de 'smart system solutions'. Op de beursstand van het Belgische ETAP wordt dit thema vertegenwoordigd door het centrale lichtregelsysteem Excellum 2. Via een demo kunnen bezoekers in Frankfurt ontdekken welke mogelijkheden dit systeem biedt, zowel op het gebied van comfort, als van energiebesparing.

Voorts toont ETAP in primeur de nieuwe R2-diffusorreeks, een geüpdatete R8-uitvoering en de minimalistische K1-noodverlichting. Ten slotte kunnen bezoekers uitgebreid kennis maken met de Dual'Lens-technologie: een unieke lineaire lens die door een interne en externe structuur zorgt voor optimaal comfort, hoog rendement en de juiste lichtverdeling.

Luminale

Tijdens de beurs zijn er in de omgeving van Frankfurt opnieuw een honderdtal verlichtingsevenementen en -installaties te bewonderen onder de noemer Luminale (www.luminale.de), een beetje te vergelijken met het lichtfestival in Gent en Brussel.

Light+Building wordt georganiseerd van zondag 13 maart tot vrijdag 18 maart, telkens van 9 tot 18 u. Enkel op de afsluitende dag sluiten de deuren een uurtje eerder (17 u). Voor meer inlichtingen kan je terecht bij Messe Benelux, tel 02 880 95 87 en www.messefrankfurt.be. Je vindt ook heel wat informatie op www.light-building.com, waar je ook online tickets voor de beurs kan bestellen. Wie vooraf zijn ticket koopt, kan gratis een deel van het openbaar vervoer in Frankfurt gebruiken. De Messe Frankfurt heeft voor de bezoekers van Light+Building ook een gratis app voor smartphones.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vastgoedsector verzet alle netwerkevenementen naar 2021

Vastgoedsector verzet alle netwerkevenementen naar 2021

Alle belangrijke netwerkmomenten voor de Belgische vastgoedsector zijn uitgesteld tot volgend jaar. Realty in Knokke, We Are Realty in Brussel, Real.Gent en Mipim in Cannes kregen vanwege de viruscrisis allen een nieuwe datum in 2021. De[…]

10/04/2020 | ImmoEvenementen
Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

UPDATE: Nieuwe data bouwgerelateerde beurzen en evenementen

UPDATE: Nieuwe data bouwgerelateerde beurzen en evenementen

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels