Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

en Geelse Huisvesting

en Geelse Huisvesting

De sociale huisvestingsmaatschappijen De Ark en Geelse Huisvesting openden vorige vrijdag Rulloop, een nieuw woonproject voor 22 gezinnen in het hartje van de gemeente. Achter de bibliotheek, onder de kerktoren van Kasterlee, bevindt zich een groen binnengebied met een buitenschoolse kinderopvang, een muziekacademie en nu ook een aantal gloednieuwe sociale huur- en koopwoningen. Geelse Huisvesting realiseerde hier vijftien huurappartementen, De Ark bouwde en verkocht vier woningen en drie appartementen.

Het gebruik van verschillende duurzame materialen, grote glaspartijen, groendaken en zonneboilers geven de gebouwen een eigentijdse toets. Elke woonst heeft een eigen tuin of terras en kijkt uit op een groene parkomgeving met de Rulloop als blikvanger.

Heel wat mensen in Kasterlee zochten de voorbije jaren tevergeefs naar een betaalbare bouwgrond. De nieuwe woningen komen tegemoet aan die vraag. Ze zijn niet supergroot, maar wel praktisch en de verhouding prijs/kwaliteit is uitstekend. Ze bevinden zich bovendien in een doodlopende straat en hebben een speelpleintje voor de deur waar kinderen veilig kunnen ravotten.

Woonvormen

'Ook de gemeente Kasterlee is blij met dit project. Vanuit de Vlaamse overheid is elke gemeente verplicht om een vastgelegd aantal bijkomende betaalbare woningen te creëren. Dat dit kwalitatief kan,bewijst dit nieuwe inbreidingsproject dichtbij alle openbare voorzieningen. We kozen bewust voor verschillende types woonvormen en doelgroepen: huurwoningen gemixt met koopwoningen in verschillende groottes. Zo krijgen heel wat jonge gezinnen, alleenstaanden, ouderen en mindervaliden weer kansen op een mooie woonst', aldus burgemeester Ward Kennes.

Geelse Huisvesting telt 28 medewerkers en is actief in Geel, Grobbendonk, Herentals, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout en Westerlo. Huisvestingsmaatschappij De Ark uit Turnhout telt bijna 60 medewerkers en is bedrijvig in Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Merksplas, Mol, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Offset-graafarm voor 6MCR en 7MWR graafmachines van Mecalac

Offset-graafarm voor 6MCR en 7MWR graafmachines van Mecalac

Mecalac biedt momenteel twee soorten gieken aan voor zijn 6MCR-rupsgraafmachines en 7MWR-graafmachines op wielen: een offset graafarm voor traditionele toepassingen als het graven en laden van vrachtwagens of een offset-arm van Mecalac voor meer[…]

23/01/2021 | Graafmachines
Nelectra en Techlink: kmo's worden uitgesloten van openbare aanbesteding

Nelectra en Techlink: kmo's worden uitgesloten van openbare aanbesteding

Deschacht richt zich op vijf doelgroepen

Deschacht richt zich op vijf doelgroepen

Eerste Scania in de vloot van Jtd Trans

Eerste Scania in de vloot van Jtd Trans