Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

en Geelse Huisvesting

en Geelse Huisvesting

De sociale huisvestingsmaatschappijen De Ark en Geelse Huisvesting openden vorige vrijdag Rulloop, een nieuw woonproject voor 22 gezinnen in het hartje van de gemeente. Achter de bibliotheek, onder de kerktoren van Kasterlee, bevindt zich een groen binnengebied met een buitenschoolse kinderopvang, een muziekacademie en nu ook een aantal gloednieuwe sociale huur- en koopwoningen. Geelse Huisvesting realiseerde hier vijftien huurappartementen, De Ark bouwde en verkocht vier woningen en drie appartementen.

Het gebruik van verschillende duurzame materialen, grote glaspartijen, groendaken en zonneboilers geven de gebouwen een eigentijdse toets. Elke woonst heeft een eigen tuin of terras en kijkt uit op een groene parkomgeving met de Rulloop als blikvanger.

Heel wat mensen in Kasterlee zochten de voorbije jaren tevergeefs naar een betaalbare bouwgrond. De nieuwe woningen komen tegemoet aan die vraag. Ze zijn niet supergroot, maar wel praktisch en de verhouding prijs/kwaliteit is uitstekend. Ze bevinden zich bovendien in een doodlopende straat en hebben een speelpleintje voor de deur waar kinderen veilig kunnen ravotten.

Woonvormen

'Ook de gemeente Kasterlee is blij met dit project. Vanuit de Vlaamse overheid is elke gemeente verplicht om een vastgelegd aantal bijkomende betaalbare woningen te creëren. Dat dit kwalitatief kan,bewijst dit nieuwe inbreidingsproject dichtbij alle openbare voorzieningen. We kozen bewust voor verschillende types woonvormen en doelgroepen: huurwoningen gemixt met koopwoningen in verschillende groottes. Zo krijgen heel wat jonge gezinnen, alleenstaanden, ouderen en mindervaliden weer kansen op een mooie woonst', aldus burgemeester Ward Kennes.

Geelse Huisvesting telt 28 medewerkers en is actief in Geel, Grobbendonk, Herentals, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Meerhout en Westerlo. Huisvestingsmaatschappij De Ark uit Turnhout telt bijna 60 medewerkers en is bedrijvig in Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Merksplas, Mol, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tien nieuwbouwwoningen voor Kleine Landeigendom Het Volk

Tien nieuwbouwwoningen voor Kleine Landeigendom Het Volk

De sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Het Volk heeft tien sociale nieuwbouwwoningen aan de Krakeelhoek en Bliekput in Waarschoot (Lievegem) voorlopig opgeleverd. Ze werden ontworpen door ARKS Architecten uit Aalter en gebouwd[…]

Liebherr toont krachtige mobiele kraan op 4 assen

Liebherr toont krachtige mobiele kraan op 4 assen

Antwerpen start aanleg fietshelling Parkbrug

Antwerpen start aanleg fietshelling Parkbrug

Aquafin en Bolt leveren energie uit afvalwater

Aquafin en Bolt leveren energie uit afvalwater