Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Emilio Tuñón in Hasselt

Emilio Tuñón in Hasselt

De Spaanse architect Emilio Tuñón komt op 22 april naar België op uitnodiging van de Universiteit Hasselt. Dat gebeurt in het kader van de Francqui Leerstoel die de Faculteit Architectuur en Kunst uitreikt aan Tuñón. De architect geeft om 20.15 u. een lezing in het cultuurcentrum C-mine in Genk, zodat ook het publiek buiten de universiteit kennis kan maken met zijn werk.

Emilio Tuñón maakte naam met enkele grote culturele projecten. Op zijn palmares staan prestigieuze en bekroonde musea in belangrijke historische settings. Daarbij valt telkens op hoe zorgzaam Tuñón omgaat met de bestaande omgeving en de stedelijke waarden. Tuñón is professor aan de universiteit van Madrid. Ook universiteiten zoals Princeton, Harvard en die van Lausanne verwelkomen hem graag als gastprofessor.

In 1992 richtte hij samen met Luis Mansilla het bureau Mansilla + Tuñón Architects op in Madrid. Hun projecten wonnen prijzen in Europa, Noord-Amerika en Azië, waaronder de Mies van der Rohe Award 2007 voor het Museo de Arte Contemporáneo of Musac (foto), een museum voor hedendaagse kunst in het Spaanse León.

Na het overlijden van Mansilla in 2012 werkt Tuñón alleen voort onder de naam Emilio Tuñón Architects.

De toegang tot de lezing in Genk bedraagt 8 ' (3,5 ' voor studenten). Reservatie via c-minebezoekersonthaal@genk.be. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Metamorfose voor Brugs Minnewaterpark

Het Brugse Minnewaterpark vormt voor heel wat bezoekers de toegangspoort tot de stad. “Het park is er om te genieten:  het hele jaar door en in het bijzonder tijdens de twee festivals waar de Bruggeling elk jaar naar uitkijkt. Een[…]

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

KV Kortrijk kan voetbalstadion bouwen aan Evolis

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

Gent: make-over voor Citadelpark en compacter ICC

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken

EStor-Lux bouwt lithiumionbatterijpark in Bastenaken