Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Elke Vlaamse gemeente moet tegen 2020 elektrische laadpaal hebben

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

'Tegen 2020 moet er in elke gemeente in Vlaanderen minstens één laadpaal staan. Dat is noodzakelijk om zoveel mogelijk mensen te overtuigen met een elektrische wagen te rijden. Een nieuw spreidingsplan bepaalt hoeveel extra laadpalen er minstens in elke gemeente komen. Zo werken we de drempels om elektrisch te rijden weg', stelt Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein.

De Vlaamse regering streeft naar 100.000 milieuvriendelijke wagens op onze wegen te hebben tegen 2020, waarvan 60.000 elektrische. Om dat te verwezenlijken, wil Vlaams minister voor Energie Bart Tommelein de drempels om elektrisch te rijden zoveel mogelijk wegwerken.

'De kostprijs zal dalen omdat er steeds meer mensen een elektrische wagen kopen. De actieradius vergroot bij elk model dat op de markt komt. En nu hebben Eandis en Infrax een spreidingsplan opgesteld om te bepalen hoeveel laadpalen er minstens moeten bijkomen in elke gemeente', duidt minister Tommelein.

Minstens één laadpaal in elke gemeente

In totaal moeten er tegen 2020 2.500 extra laadpalen zijn in Vlaanderen, goed voor een verdubbeling tot 5.000 laadpunten. In elke gemeente komt er minstens één laadpaal bij. 'De gemeentebesturen bepalen uiteraard zelf waar die laadpalen komen en of ze die via de distributienetbeheerder plaatsen of niet. Laadpalen verdienen zichzelf sowieso terug. Dit zal de belastingbetaler niks kosten', besluit Bart Tommelein. Met het situeringsplan wil hij zorgen voor een optimale spreiding. Wie elektrisch rijdt, zal in 2020 voldoende laadmogelijkheden vinden in heel Vlaanderen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Het circulaire denken begint stilaan door te dringen tot de Belgische bouwsector. Het aanbod van bouwmateriaal dat zich volwaardig circulair mag noemen, is vooralsnog beperkt. Vanuit Nederland komt de Martens groep, bekend van o.m. betonnen[…]

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Waregem schenkt CO2-meters aan scholen

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

De Watergroep investeert in slimme watervoorziening

De Watergroep investeert in slimme watervoorziening

Meer artikels