Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Elfde Open Wervendag toont de innovatieve dynamiek van de bouw

Elfde Open Wervendag toont de innovatieve dynamiek van de bouw

De provincie Antwerpen gaf de thv Denys & Democo de opdracht om een nieuw provinciehuis te bouwen naar de plannen van Xaveer De Geyter Architects.

Voor de elfde keer reeds organiseert de Confederatie Bouw op zondag 7 mei haar Open Wervendag. Die dag stellen tal van bouwbedrijven hun bouwwerven open voor het publiek en zetten ze het vakmanschap van de sector in de kijker. Bezoekers krijgen hierbij een unieke gelegenheid om de meest spectaculaire bouwwerven en de meest geavanceerde bouwtechnieken te ontdekken.

“Alles wat je ziet in de maatschappij zie je weerspiegeld in de bouw: we leven energiebewuster, denken na over mobiliteit en experimenteren met alternatieve woonvormen. Soms staan we er echter te weinig bij stil dat de bouw dit ook mogelijk maakt. Tijdens Open Wervendag zien bezoekers één van de meest innovatieve sectoren in ons land en daar zijn we trots op”, beklemtoont Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

Zoals elk jaar is het aanbod zeer divers en omvat het alle facetten van de bouwsector: woonzorgcentra (wzc’s), van passief- of ben-woningen, cohousingprojecten, infrastructuurwerken en kunstwerken in de waterbouw over zwembaden, indoorskipistes, operatiekamers, zorghotels en woonzorgcampussen tot grootse nieuwe stadsontwikkelingsprojecten. Onze bouwbedrijven evolueren met een ongeziene snelheid en ondergaan in ijltempo een ingrijpende technologische vernieuwing. Ze passen constant nieuwe technieken toe waardoor ze duurzamer, kwalitatiever, sneller en vooral veiliger kunnen bouwen en verbouwen. Zo zijn sommige gebouwen vandaag al energiepositief, waarbij ze meer energie produceren dan verbruiken, of ze combineren verschillende functies en laten toe dat hun bewoners langer op eenzelfde plaats kunnen wonen, werken en leven. Deze verbeteringen gebeuren telkens met de meest geavanceerde en hoogtechnologische bouwmethodes die het bouwvernuft van onze bedrijven illustreren.

Om die razendsnelle evolutie te kunnen volgen, is de sector steeds op zoek naar aanstormend talent en schept hij nieuwe kansen voor mensen die voordien de bouwsector links lieten liggen. De bouw zoekt hoger en vooral technisch opgeleide profielen die gevat inspelen op de digitalisering en automatisering. Naast ervaren vakspecialisten is er immers ook nood aan bedienden en kaderleden voor de nieuwe beroepen van de toekomst: BIM-modelleurs, BIM-, LEAN- en change managers, ict-specialisten, project- en werfleiders, financial controllers, business developers, ...

Want daarvoor staat Open Wervendag ook: de bouw is en blijft een dynamische, veelzijdige en vooral toekomstgerichte werkgever.

Het volledige overzicht vind je hier.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hoe zorgen we voor minder ongevallen in de bouwsector?

Publireportage

Hoe zorgen we voor minder ongevallen in de bouwsector?

Hoewel het aantal arbeidsongevallen in de bouw afneemt, ligt het cijfer nog altijd te hoog in België. Hoe implementeren we een (betere) veiligheidscultuur? Volgens de meest recente cijfers van Fedris, het Federaal Agentschap voor[…]

26/05/2022 |
De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Publireportage

De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Boels faciliteert en anticipeert op emissievrije bouwplaats

Publireportage

Boels faciliteert en anticipeert op emissievrije bouwplaats

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

Meer artikels