Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Elektrische Atlas van 66 ton voor International Metal Trading

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Elektrische Atlas van 66 ton voor International Metal Trading

International Metal Trading uit Nieuwerkerk aan den IJssel in Nederland heeft zopas een recyclingmachine van Atlas in ontvangst genomen. Deze unieke 550 MH-LC-E-recyclingmachine wordt elektrisch aangedreven en zal op de werf van IMT vooral ingezet worden bij het vullen van containers met metaal en het vullen van de schaar. Het is de eerste elektrische Atlas van dit kaliber in Europa.

Deze zowat 66 ton wegende recyclingmachine heeft een Halter-elektromotor met een vermogen van 132 kW. De 550 MH-LC-E is heel geschikt voor werkzaamheden in de recycling, afvalverwerking, het lossen van schepen en zoals bij International Metal Trading bij het vullen van containers. De machine werd geleverd via Hans van Driel BV uit Tiel (Reesink Construction Equipment).

De liftcabine geeft de machinist uitstekend zicht op de werkzaamheden en een zeer comfortabele in en uitstap omdat de cabine kan zakken tot het maaiveld. Daarnaast heeft deze Atlas een zwenkradius van 3.500 mm, Linde Load Sensing-hydrauliek en een trekkracht van 166 kN. Met een spoorbreedte van 5.560 mm en rupsplaten van 670 mm staat de Atlas 550 MH-LC-E heel stabiel. Ook het contragewicht van zowat 17,2 ton zorgt voor een heel stabiele machine.

Vertrouwen

“Deze Atlas is bij uitstek geschikt voor de werkzaamheden zoals wij die op onze werf verrichten. Wij hechten er veel waarde aan dat de machine elektrisch aangedreven is en wij op deze manier een steentje bij kunnen dragen aan een lagere uitstoot van CO2. Daarnaast heeft Hans van Driel ervaring in grote, elektrisch aangedreven machines. Dit gaf ons voldoende vertrouwen om een dergelijke investering te doen”, zegt Albert Reijnders van International Metal Trading.

International Metal Trading BV (IMT) is actief in het recyclen van metalen. Dit resulteert in de verkoop van gerecycled bulkgoed van meer dan 75.000 ton per jaar en IMT is nog steeds groeiende. IMT heeft extensieve ferro- en non-ferro-operaties wereldwijd en verwerkt gerecycled materiaal dat verspreid wordt via een uitgebreid transportnetwerk. Dit doen ze over het water en via de weg. IMT garandeert de klanten een nauwkeurige analyse van alle aangeleverde materialen. Alle componenten worden smeltklaar geleverd. Schrootmetalen worden met de knipschaar in kleine stukken geknipt, zodat deze het ideale gewicht en formaat hebben voor het transport naar de klanten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Er wordt steeds meer ingezet op duurzaamheid. Bij Hout – Bois van Steenberge beseffen ze dat de traditionele manier van bouwen nood heeft aan een ecologische update. Daarom zetten ze sterk in op duurzame alternatieven. Hun duurzaam engagement[…]

Velux Groep bant plastic uit dakraamverpakkingen

Velux Groep bant plastic uit dakraamverpakkingen

Amacro neemt Transport Itterbeek over

Publireportage

Amacro neemt Transport Itterbeek over

Wienerberger kiest voor circulaire verpakking

Wienerberger kiest voor circulaire verpakking

Meer artikels