Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Elboka heeft eerste Liebherr R 936 Compact

Gerelateerde onderwerpen :

Elboka heeft eerste Liebherr R 936 Compact

SOMTP Belgium heeft het eerste exemplaar van de nieuwe R 936 Compact in de Benelux geleverd aan grondverzetbedrijf Elboka.  Deze rupsgraafmachine is met een werkklaar gewicht van ongeveer 36 ton de grootste compacte graafmachine op rupsen van het Liebherr-France SAS-productieprogramma.

In lijn met de verschillende compacte modellen die door Liebherr zijn ontwikkeld, is de R 936 Compact ideaal voor toepassingen in krappe ruimten en blinkt dus uit in stadsomgevingen. Met de korte zwenkstraal achteraan van 1,98 m biedt deze machine maximale veiligheid en flexibiliteit op bouwterreinen.

De R 936 Compact heeft een krachtige Stage IV/Tier 4 Final-motor van 190 W/258 pk met scr-technologie. Deze technologie die ontwikkeld en vervaardigd is door Liebherr werkt zonder uitlaatgasrecirculatie (egr), zonder dieseloxidatiekatalysator (doc) en zonder dieselroetfilter (fap). Dit garandeert volgens LIebherr een hoge prestatie en beschikbaarheid.

De Liebherr R936 Compact van Elboka heeft een werkklaar gewicht van ongeveer 36 ton met een bakcapaciteit tussen 1 m3 en 2,15 m3. Het bedrijf heeft daarnaast gekozen voor rupsen van 900 mm breed en een LC-onderwagen voor een minimale bodemdruk. De hoofdgiek van deze rupsgraafmachine is 6,2 m lang en de lepelsteel 3,2 m.
Voor een optimale weerstand werden de knikpunten uitgevoerd in gegoten staal. Daarnaast zorgt de hoge graafkracht voor maximale productiviteit op het bouwterrein.

Elboka

Bij Elboka zijn alle graafmachines op rupsen en op banden van Liebherr. De grootste rupsgraafmachine weegt 45 ton. Elboka beschikt over acht A 914-graafmachines op banden (waarvan vier Compact), een PR 726-bulldozer, drie wielladers (L506 Compact, L509, L 544 en L 514 stereo) en talrijke Liebherr-rupsgraafmachines. Behalve de R 936 Compact heeft SOMTP onlangs aan Elboka ook een R 936- en een R946-rupsgraafmachine geleverd en een A914 Compact-graafmachine op banden met gps en Tiltrotator, een uniek exemplaar in België. Elboka beschikt bovenop de R 936 Compact nog over drie andere compacte Liebherr-graafmachines: een R 914 Compact, R 920 Compact en R 926 Compact.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brugge rekent op elektrische Nissan-kippers voor afvalophaal

Brugge rekent op elektrische Nissan-kippers voor afvalophaal

De stad Brugge neemt twee elektrische bestelwagens in gebruik om de afvalmanden in de binnenstad te ledigen zonder uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. De voertuigen zijn Nissan e-NV 200’s met 40 kWh-batterij en een kipbak. […]

19/10/2019 | MaterieelMobiliteit
Inboedel Caterpillar-site in Gosselies wordt verkocht

Inboedel Caterpillar-site in Gosselies wordt verkocht

SPIE koopt eerste elektrische Vito in België

SPIE koopt eerste elektrische Vito in België

Van Haut levert Sennebogen-kraan aan De Vlaamse Waterweg

Van Haut levert Sennebogen-kraan aan De Vlaamse Waterweg

Meer artikels