Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eindhoven ontwikkelt nieuw verlichtingsplan

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

De Nederlandse stad Eindhoven heeft de opdracht 'Roadmap Stedelijke Verlichting Eindhoven 2030' definitief gegund aan het consortium Philips Lighting/Heijmans. Eind vorig jaar raakte al bekend dat het consortium de contractpartner was die de komende jaren Eindhoven als proeftuin gaat inzetten voor het ontwikkelen van slimme lichttoepassingen in de openbare ruimte. Het is een belangrijke stap in de transformatie van Eindhoven tot 'smart society', een samenleving waarbij de bewoners in co-creatie en met behulp van technologie en design, de levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Eindhoven schreef twee jaar geleden een Europese aanbesteding (een concurrentiegerichte dialoog) uit en vroeg aan drie geselecteerde marktpartijen om in dialoog te gaan om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen. Naast het consortium Philips Lighting/Heijmans waren dat Ziut en het consortium Vialis/KPN. De drie partijen schreven zich in en een aanbestedingscommissie oordeelde dat Philips/Heijmans het beste aan de beschreven criteria voldoet.

Het contract geldt voor een periode van 15 jaar. Het project omvat de co-creatieve ontwikkeling van innovatieve (licht)toepassingen in de openbare ruimte, evenals het onderhoud en beheer van de openbare verlichting in de gemeente. Het consortium gaat dit najaar reeds voor vijf jaar aan de slag in vijf testzones: het verkeerstracé John F. Kennedylaan-Eisenhowerlaan, het verkeerstracé Ring en de woonbuurten Gijzenrooi, Schrijversbuurt en Woenselse Heide (West). Na deze periode zal ook de rest van de stad worden voorzien van innovatieve lichttoepassingen. De startwaarde van het contract bedraagt enkele miljoenen euro's.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Cordeel bouwt Ambior-site

Cordeel bouwt Ambior-site

De komende drie tot vijf jaar investeert Soprema in Tongeren 50 tot 60 miljoen € voor de bouw van een duurzame isolatiefabriek en een centraal distributiecentrum voor België. Bouwonderneming Cordeel uit Hoeselt  is intussen volop[…]

Textielmanagement tot in je eigen locker

Textielmanagement tot in je eigen locker

Federale Verzekering breidt diensten uit

Federale Verzekering breidt diensten uit

Nelissen Steenfabrieken schenkt 2.500 € aan ‘Kom op tegen Kanker’

Nelissen Steenfabrieken schenkt 2.500 € aan ‘Kom op tegen Kanker’

Meer artikels