Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eindhoven ontwikkelt nieuw verlichtingsplan

Gerelateerde onderwerpen :

, ,

De Nederlandse stad Eindhoven heeft de opdracht 'Roadmap Stedelijke Verlichting Eindhoven 2030' definitief gegund aan het consortium Philips Lighting/Heijmans. Eind vorig jaar raakte al bekend dat het consortium de contractpartner was die de komende jaren Eindhoven als proeftuin gaat inzetten voor het ontwikkelen van slimme lichttoepassingen in de openbare ruimte. Het is een belangrijke stap in de transformatie van Eindhoven tot 'smart society', een samenleving waarbij de bewoners in co-creatie en met behulp van technologie en design, de levenskwaliteit kunnen verbeteren.

Eindhoven schreef twee jaar geleden een Europese aanbesteding (een concurrentiegerichte dialoog) uit en vroeg aan drie geselecteerde marktpartijen om in dialoog te gaan om vraag en aanbod optimaal op elkaar af te stemmen. Naast het consortium Philips Lighting/Heijmans waren dat Ziut en het consortium Vialis/KPN. De drie partijen schreven zich in en een aanbestedingscommissie oordeelde dat Philips/Heijmans het beste aan de beschreven criteria voldoet.

Het contract geldt voor een periode van 15 jaar. Het project omvat de co-creatieve ontwikkeling van innovatieve (licht)toepassingen in de openbare ruimte, evenals het onderhoud en beheer van de openbare verlichting in de gemeente. Het consortium gaat dit najaar reeds voor vijf jaar aan de slag in vijf testzones: het verkeerstracé John F. Kennedylaan-Eisenhowerlaan, het verkeerstracé Ring en de woonbuurten Gijzenrooi, Schrijversbuurt en Woenselse Heide (West). Na deze periode zal ook de rest van de stad worden voorzien van innovatieve lichttoepassingen. De startwaarde van het contract bedraagt enkele miljoenen euro's.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Miljoeneninvestering voor binnendeurenspecialist Theuma

Miljoeneninvestering voor binnendeurenspecialist Theuma

Theuma, een fabrikant van binnendeursystemen en kozijnen voor de utiliteits- en woningbouw met vestigingen in België en Nederland, heeft een managementbuy-out afgerond. Parallel hieraan heeft het investeringsfonds M80, dat actief is in de[…]

20/04/2019 |
Tuinbouwschool Melle wint de Artcadiawedstrijd

Tuinbouwschool Melle wint de Artcadiawedstrijd

Nieuwe ophaalbrug in Brecht feestelijk geopend

Nieuwe ophaalbrug in Brecht feestelijk geopend

ATG voor Porotherm Dryfix

Video

ATG voor Porotherm Dryfix

Meer artikels