Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Na twee coronajaren en een editie die in februari noodgedwongen moest worden uitgesteld, schiet Batibouw eindelijk nog eens volwaardig uit de startblokken. De grootste bouwbeurs van het land vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 29 mei in de gebouwen van Brussels Expo op de Heizel. Op dinsdag 24 en woensdag 25 mei is er extra aandacht voor de bouwprofessional.

Na de digitale beurs van vorig jaar en het uitstel eerder dit jaar, kijken exposanten en bezoekers reikhalzend uit naar deze fysieke editie van Batibouw. Hun enthousiasme toont aan dat Batibouw nog steeds de plek is om zich te inspireren, om hun project te helpen realiseren en om de recente innovaties in de bouw- en renovatiesector te ontdekken”, zegt Frédéric Devos, directeur van de beurs.

Op Batibouw 2022 zullen nieuwe inspiratiezones worden gecreëerd, die voortbouwen op de zones die in 2020 voor het eerst werden voorgesteld. Toekomstige bouwers en verbouwers zien er producten van exposanten in een realistische setting, zodat ze er directe inspiratie kunnen opdoen voor hun huidige of toekomstige woning.

De exposanten willen de bezoekers niet alleen de kans geven om verschillende producten beter te leren kennen, maar ook om hen meer inzicht te geven in verschillende opties bij het renoveren, herinrichten of bouwen van hun woning. Interior Design & Trends en Flex Living horen bij de nieuwe zones die men tijdens de beurs zal kunnen ontdekken. Bovendien zullen toepassingen met augmented reality en virtual reality voor een extra dosis interactiviteit zorgen.

Professionele beurzen

Tijdens Batibouw zullen tevens de professionele beurzen Installpro en Project worden gehouden. Installpro vindt plaats op dinsdag 24 en woensdag 25 mei. Deze beurs richt zich op installateurs van hvac, sanitair en elektriciteit.

Project richt zich op architecten en voorschrijvers en spitst zicht toe op grootschalige, residentiële en niet-residentiële projecten. Project vindt plaats op dinsdag 24 mei, de dag waarop ook de Belgian Building Awards worden uitgereikt. Professionals kunnen Batibouw gratis bezoeken tijdens de professionele dagen mits voorafgaande registratie.

Energie

Eén van de belangrijkste thema’s van de komende Batibouw is ‘Verstandig omspringen met energie’. De energieprijzen bereikten begin dit jaar een recordhoogte en deze tendens houdt voorlopig aan. Een lager energieverbruik wordt dus steeds belangrijker. Gelukkig zijn er zijn tal van systemen en oplossingen beschikbaar die de energiefactuur kunnen verlagen.

Een ander thema is ‘Water, een kostbaar goed’. Niet alleen energie wordt schaarser en duurder. Water moeten we eveneens als een kostbaar goed beschouwen. Zowel de consument als de bouwsector in haar geheel beseffen dat er extra op het verbruik moet worden gelet. Ook hier bestaan er oplossingen waarmee zowel op korte als op lange termijn kan worden bespaard.

Flexwonen

De lockdowns zijn intussen een verre herinnering, maar ze hebben een impact nagelaten bij vele kopers van onroerend goed. De vraag naar huizen buiten de stedelijke centra en huizen met meer buitenruimte, veroorzaakte mee een vastgoedhausse. Een bijkomende trend is de verandering van de levensgewoonten bij de Belgen.

Er wordt meer tijd thuis doorgebracht, de keuken maakt nu integraal deel uit van de leefruimte, de slaapkamer moet plaats maken voor een kantoorruimte, en elke buitenruimte wordt geoptimaliseerd om maximaal van de frisse lucht te kunnen genieten. Dit alles werd bij elkaar gebracht onder het thema ‘Flexwonen: een andere manier van leven’.

Batibouw
Van zaterdag 21 tot en met zondag 29 mei 2022.
Open op weekdagen van 11 uur tot 19 uur.
Weekend: van 10 uur tot 19 uur.
Nocturnes: dinsdag 24  en woensdag 25 mei tot 21 uur.
Professionele beurs Project: 24 mei van 11 uur tot 18 uur.
Professionele beurs Installpro: 24 en 25 mei van 11 uur tot 21 uur.
Website:
www.batibouw.com.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse subsidies voor beginnende exporteurs

Vlaamse subsidies voor beginnende exporteurs

Flanders Investment & Trade (FIT) lanceert tot en met 11 oktober opnieuw een oproep voor het Starterspakket Internationalisering. Met deze subsidie van 7.000 euro ondersteunt FIT beginnende exporteurs. Het subsidiebudget bedraagt 1,4 miljoen[…]

28/09/2022 | Ondernemingen
Overname van Cantillana door Holcim is afgerond

Overname van Cantillana door Holcim is afgerond

Online platform voor aanvraag asbestattesten

Online platform voor aanvraag asbestattesten

Duits groeikapitaal voor Belgische domotica-specialist

Duits groeikapitaal voor Belgische domotica-specialist

Meer artikels