Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eiffage en Valens willen verhuizen maar blijven in de Brusselse regio

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eiffage en Valens willen verhuizen maar blijven in de Brusselse regio

Eiffage Benelux, Valens en Eiffage Development verkopen hun historische kantoren aan de Brugmannlaan in Sint-Gillis en verhuizen binnen twee tot drie jaar naar een andere site in de Brusselse regio. Het huidige pand komt in handen van vastgoedontwikkelaar e-maprod die er een woonproject met 38 appartementen plant. De nieuwe locatie voor Eiffage/Valens staat nog niet vast. De Brusselse aannemers zijn bezig met een marktverkenning.

 

“De geplande verhuis maakt deel uit van het nieuwe mobiliteits- en duurzame ontwikkelingsbeleid dat Eiffage Benelux voert. De gezochte site in de Brusselse regio moet niet alleen vlot bereikbaar zijn via het openbaar vervoer, maar zal ook zodanig ontwikkeld worden om te kunnen beantwoorden aan onze doelstellingen op het vlak van energieprestaties en het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Om zo goed mogelijk aan de verwachtingen van onze werknemers tegemoet te komen, hielden we een interne enquête om de belangrijkste personeelsbehoeften vast te leggen”, zegt Christophe Van Ophem, gedelegeerd bestuurder van Eiffage Benelux.

38 appartementen

“De aankoop van dit gebouw past in onze ontwikkelingsstrategie. Ons bedrijf had een nieuw hoofdkantoor nodig om haar expansie te ondersteunen en te versterken door nieuwe activa aan haar portefeuille toe te voegen. Hiermee investeren we naast residentiële markt ook verder in de kantoormarkt. We willen hier een project lanceren van 38 appartementen en een ruimte voor vrije beroepsuitoefening op het gelijkvloers”, aldus Christian Stenuit, de CEO van e-maprod België.
 
Eiffage Benelux maakt deel uit van de Groep Eiffage, de derde grootste speler in Frankrijk en de vijfde in Europa in bouw en concessies, die de complementaire activiteiten van gebiedsontwikkeling, vastgoedpromotie, bouw, onderhoud en werken en diensten uitvoert. Eiffage Benelux is via haar veertien filialen actief in gebouwen, burgerlijke bouwkunde, vastgoedpromotie, waterbouwkundige- en milieuwerken, schrijnwerk en industriële werken. Steunend op de ervaring van haar 2.000 medewerkers, realiseerde Eiffage Benelux in 2019 een omzet van 645 miljoen €.
 
Valens heeft als algemene aannemer in Gebouwen en Burgerlijke Bouwkunde diverse emblematische projecten gerealiseerd zoals het Chirec-ziekenhuis in Oudergem, de The One-toren in de Europese wijk en de renovatie van de Hallepoorttunnel in Brussel. Momenteel bouwt Valens mee aan de nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis en de nieuwe hoofdzetel van de RTBF. Valens is het Brusselse filiaal van Eiffage Benelux, telt 230 medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet van 100 miljoen €.
 
Eiffage Development is het vastgoedbedrijf van de Groep. De firma is actief op het hele grondgebied van Eiffage Benelux en werkt nauw samen met de verschillende ondernemingen van de Groep. Eiffage Development profileert zich als ‘ontwikkelaar - promotor - constructeur’ en staat in voor het volledige beheer van de ontwikkeling van een project tot de commercialisatie ervan. Het bedrijf leverde in 2019 meer dan 100 wooneenheden op.
 
De firma e-maprod is zowel actief als vastgoedmakelaar, promotor, en beheerder van haar eigen vastgoedpatrimonium, dit zowel in Frankrijk (83% van de activiteiten) als in België (17%). De kern van haar activiteiten bestaat uit de ontwikkeling van projecten in het bovenste segment van de residentiële markt. Het bedrijf heeft de voorbije twintig jaar ongeveer 2.000 appartementen verkocht en streeft ernaar om in de nabije toekomst 100 appartementen per jaar te bouwen.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Investeren middels isoleren

Publireportage

Investeren middels isoleren

Een geïsoleerd huis is fijn om in te wonen. Het is energiezuinig en comfortabel. Daarnaast is het ook nog eens voordelig want je bespaart veel geld. Kies voor isolatie en het levert je een hoger rendement op. Vind je het lastig waar je moet[…]

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Publireportage

De tienjarige aansprakelijkheid : wanneer is de verzekering verplicht?

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

Publireportage

Optimale waarde uit je zonnepanelen halen

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Publireportage

De onmisbare periodieke check-up van uw verzekeringen

Meer artikels