Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eiffage Benelux renoveert toekomstig hoofdkantoor in Brussel

Gerelateerde onderwerpen :

,
Eiffage Benelux renoveert toekomstig hoofdkantoor in Brussel

Foto: R²D² Architecture

Eiffage Benelux en haar twee Brusselse dochterondernemingen Valens en Eiffage Development hebben een stedenbouwkundige aanvraag ingediend voor hun toekomstige hoofdkantoor aan de Demeylaan 66 in Oudergem. Samen met architectenbureau R²D² wil de bouwonderneming het bestaande gebouw omvormen tot ‘The Source’, een uitnodigende en aantrekkelijke ontmoetingsplaats voor iedereen. Het einde van de werken en de verhuis is voorzien voor eind 2024.
De keuze van de locatie kwam er niet toevallig. Eiffage Benelux wilde een stevige verankering in Brussel behouden en koos voor een wijk die de komende jaren een volledige metamorfose zal ondergaan door een verfraaiing van de openbare ruimte en de leefomgeving. Het vernieuwe gebouw ‘The Source’ zal voldoen aan alle eisen inzake bereikbaarheid, duurzame ontwikkeling, circulariteit, vermindering van het energieverbruik en comfort.
 
“Door de drie Brusselse entiteiten van onze Groep in hetzelfde gebouw samen te brengen, willen we de synergie tussen en de dynamiek in onze teams verder opdrijven. ‘The Source’ zal een werkplek bieden die de co-creatie, innovatie en creativiteit stimuleert. Bovendien past dit binnen het plan om onze mobiliteitsmodi te optimaliseren en onze CO2-voetafdruk drastisch te verminderen”, zegt Christophe Van Ophem, gedelegeerd bestuurder van Eiffage Benelux.
 
“Ons DNA als bouwer-projectontwikkelaar komt volledig tot uiting via ‘The Source’. Het architectonisch ontwerp dat energiezuinigheid, koolstofarme oplossingen en technische innovaties combineert, zal het uithangbord zijn van onze kennis op stedenbouwkundig, economisch en ecologisch vlak”, vult Thierry Collard, gedelegeerd bestuurder van Eiffage Development aan.
 
Eiffage Benelux maakt deel uit van de Groep Eiffage, één van de Europese leiders in bouw en concessies, die de complementaire activiteiten van gebiedsontwikkeling, vastgoedpromotie, bouw, burgerlijke bouwkunde, infrastructuur en wegen, energiesystemen en concessies uitvoert. De bouwonderneming is via veertien filialen actief in gebouwen, burgerlijke bouwkunde, vastgoedpromotie, waterbouwkundige- en milieuwerken, schrijnwerk en industriële werken. Met de ongeveer 2.000 medewerkers realiseerde Eiffage Benelux in 2020 een omzet van 645 miljoen €.
 
Valens is het Brusselse filiaal van Eiffage Benelux en heeft als algemene aannemer in gebouwen en burgerlijke bouwkunde diverse emblematische projecten gerealiseerd zoals de nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis, het Chirec-ziekenhuis in Oudergem, de The One-toren in de Europese wijk en de renovatie van de Hallepoorttunnel in Brussel. Momenteel realiseert Valens de nieuwe hoofdzetel van de RTBF. Valens telt 230 medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet van 100 miljoen €.
 
Eiffage Development is de vastgoedtak van de Groep Eiffage Benelux. De firma is actief op het hele grondgebied van Eiffage Benelux en werkt nauw samen met de verschillende ondernemingen van de Groep. Eiffage Development profileert zich als ‘ontwikkelaar-promotor-constructeur’ en staat volledig in voor het beheer van de ontwikkeling van een project tot de commercialisatie ervan. Het bedrijf levert jaarlijks meer dan honderd wooneenheden op.

Foto: R²D² Architecture
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Team aangesteld voor toekomstvisie wijk Watersportbaan in Gent

Het expertenteam Els Vervloesem - Latitude mag een toekomstvisie ontwikkelen voor de buurt rond de Watersportbaan in Gent. Het team, dat eerder al werkte rond de Antwerpse wijk Luchtbal, gaat samen met stadsdiensten, bewoners, gebruikers en[…]

28/09/2022 | Studie
TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

TINC, GIMV en TDP lanceren Yally

Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen

Ontwerper aangesteld voor Impact Factory in Mechelen

Geen vergunning voor stelplaats De Lijn in Gent-Wondelgem

Geen vergunning voor stelplaats De Lijn in Gent-Wondelgem

Meer artikels