Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

EIB leent 100 miljoen aan Farys-TMVW

De Europese Investeringsbank (EIB) en de Vlaamse intercommunale TMVW (Tussengemeentelijke Maatschappij der Vlaanderen voor Waterbedeling) hebben een akkoord bereikt over een lening ter waarde van 100 miljoen ' voor lokale rioleringsinfrastructuur. De financiering loopt over 18 jaar en betreft specifiek modernisatie- en uitbreidingsprojecten die TMVW als rioleringsoperator zal uitvoeren in haar werkingsgebied.

Infrastructuur

De zuiveringsdivisie van TMVW, opererend onder de naam Farys, werkt sinds 2005 nauw samen met inmiddels meer dan 50 vennoten, grotendeels steden en gemeenten, aan lokaal waterafvoerbeheer. De lening van de EIB zal TMVW in staat stellen haar afvalwaterinfrastructuur uit te breiden.

Eerste in Vlaanderen

'Wij zijn blij als eerste Vlaamse intercommunale een dergelijke financiering van de EIB te bekomen en denken dat deze samenwerking met de EIB zowel voor het bedrijf als voor de vennoten en partners van Farys en TMVW een extra zekerheid vormt en een bijkomende garantie biedt op een duurzame, toekomstgerichte aanpak', zeggen voorzitter Martine De Regge en algemeen directeur Ludy Modderie van TMVW over de overeenkomst.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar