Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

EFWEX: er is leven na Europarket

Gerelateerde onderwerpen :

EFWEX: er is leven na Europarket

De vakbeurs European Floor & Wall Exhibition (EFWEX) brengt in 2016 een totaaloverzicht van het marktaanbod van houten vloeren, houten terrassen en houten gevelbekleding, maar ook van houtgerelateerde materialen of samenstellingen met hout zoals laminaat en sommige composieten. Ook andere vloertechnologieën zoals lvt en pvc of vloeren op rol, zoals klassiek vinyl, pvc en linoleum komen uitvoerig aan bod. En dan zijn er de producten voor de plaatsing, voor de finish, de accessoires, de gereedschappen'

EFWEX is naar eigen zeggen de enige beurs die zo focust op deze heel gespecialiseerde markt. Deze vakbeurs mikt op voorschrijvers, decision makers en vaklieden. Na het verdwijnen van Europarket was volgens velen een leemte ontstaan. Die kon niet opgevuld worden door de nog bestaande, bijna lokale initiatieven. Heel wat standhouders van EFWEX hebben er vertrouwen in dat de beurs zal groeien, omdat er maar weinig alternatieven zijn.

Voor sommigen mag de internationale dimensie voor de tweede editie van EFWEX wat opgeschroefd worden, bv. bij Devomat Industries. 'De eerste editie was een opstarteditie. Onze verwachtingen voor de tweede editie zijn, zeker wat het internationale karakter betreft, naar boven bijgesteld. Maar we hebben het volste vertrouwen in de ploeg van Floor Forum', stelt Joeri Vervoort van Devomat Industries.

Niet iedereen neemt deel aan EFWEX voor de internationale uitstraling. Sommige bedrijven komen specifiek voor het veroveren van de Belgische markt of om hun positie te bevestigen of te versterken. Eric Van Est van Wood Sensation nam niet deel aan de eerste editie, maar kwam toen wel poolshoogte nemen. In 2016 zal het bedrijf wel van de partij zijn. 'Wij zijn een bedrijf in opstartfase, dus alle aandacht is goed. Het hoofdmotief is het veroveren van de Belgische markt en internationale uitstraling is meegenomen. EFWEX lijkt ons een waardige opvolger van Europarket', meent Van Est.

Ook de firma Bona komt in de eerste plaats naar Gent voor de Belgische markt. 'We weten wel dat er ook bezoekers uit Frankrijk, Engeland en Nederland zullen zijn, maar Bona is al in de meeste landen aanwezig dus met EFWEX is het ons vooral te doen om de Belgische markt', luidt het bij de onderneming. Bona wil zijn bestaande contacten versterken en uiteraard nieuwe contacten leggen. Het hoofddoel van de beursdeelname is het verhogen van de productkennis bij de bezoekers.

Het zijn niet enkel buitenlandse bedrijven die interesse hebben voor de Belgische markt. Kerkhofs, sinds 22 jaar een vaste waarde in de Belgische parketsector, wil zijn naamsbekendheid op eigen bodem opnieuw versterken. Kerkhofs is gespecialiseerd in maatwerk, paneelvloeren, cassettes en klassieke legpatronen. 60 tot 70% van de omzet wordt gerealiseerd in het buitenland. 'Wij willen met deze beursdeelname opnieuw onze eigen thuismarkt bereiken. EFWEX 2016 lijkt ons daarvoor het uitgelezen moment'; klinkt het bij Kerkhofs.

Voor FloorConcepts is de beurs een 'andere' manier om de klanten te zien. 'De klant komt op zo'n vakbeurs naar ons toe, terwijl dat doorheen het jaar andersom is', weet Anthony Denoyel. Hij verwacht alvast een grotere opkomst dan bij de eerste editie van EFWEX, want sinds de eerste editie is er veel gepraat over de European Floor & Wall Exhibition. Bij FloorConcepts is men blij dat ons land terug een parketbeurs heeft. België is een klein land met relatief veel parket. Dat maakt dat de beurs een beetje een barometer zal zijn.

EFWEX wordt georganiseerd van 13 tot 15 maart 2016 in Flanders Expo in Gent. Meer inlichtingen over deze vakbeurs vind je op www.efwex.eu.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Matexpo rekent op een 'normale' editie

Matexpo rekent op een 'normale' editie

De vakbeurzensector ligt al meer dan een jaar zo goed als volledig stil en ook dit voorjaar is de beurskalender akelig leeg. Eén van de eerste vakbeurzen voor de bouwsector wordt waarschijnlijk materieelvakbeurs Matexpo in Kortrijk, van 8[…]

22/04/2021 | BouwmaterieelMaterieel
De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Publireportage

De professionele beurzen Installpro en Probuild zijn terug

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Batibouw: voor één keer de digitale hoogmis van de bouwsector

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Meer artikels