Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

EFWEX 2016, het aftellen is begonnen

Gerelateerde onderwerpen :

EFWEX 2016, het aftellen is begonnen

In 2014 vond de eerste editie plaats van EFWEX, het driedaagse internationaal ontmoetingsforum voor de sector van vloeren, gevelbekleding en afwerkingsproducten. Het was meteen een schot in de roos. Het nieuwe vakevenement slaagde erin de sector gedurende drie dagen te verzamelen. In totaal kwamen 3.600 professionele bezoekers langs, waarvan 16% internationale bezoekers uit 24 verschillende landen. De tevredenheidsscore vanwege bezoekers en exposanten bedroeg 7,5/10. In onderwijstermen heet dat 'geslaagd met onderscheiding'! Voor de tweede editie, die van 13 tot en met 15 maart plaatsvindt in Flanders Expo in Gent, zijn de verwachtingen dan ook hooggespannen.

Bedrijven die nog standruimte willen reserveren, moeten zich reppen. Nochtans hebben de organisatoren voor meer standruimte gezorgd dan in 2014. Hal 8 van Flanders Expo biedt liefst 10.735 m² beursoppervlakte. Heel wat exposanten tekenden echter voor een grotere stand dan bij de eerste editie en er kwamen een pak exposanten bij.

Kruispunt van innovaties

Er zijn maar weinig deelsectoren van de bouw waar zoveel innovaties elkaar in snel tempo opvolgen als in deze branche. In alle segmenten duiken voortdurend nieuwe technologieën op die leiden tot nieuwe technieken: nieuwe (vaak samengestelde) materialen, nieuwe chemische producten (primers, lijmen, finishes'), nieuwe plaatsingstechnieken, nieuwe accessoires'

De parqueteur wordt met de regelmaat van de klok bestookt met informatie over al die innovaties. EFWEX mag dan ook beschouwd worden als een 'rustmoment', een ontmoetingsplaats waar de vakman of de voorschrijver rustig kan grasduinen doorheen al die nieuwigheden, waar hij vragen kan stellen en systemen kan vergelijken.

Wie zijn de exposanten'

De exposanten zijn in de eerste plaats fabrikanten, importeurs, verdelers en groothandels uit volgende sectoren: parket, laminaat, vinyl, lvt, kurkvloeren, bamboevloeren, chemie voor vloeren (lijmen, lakken, oliën, onderhoudsproducten'), houten gevelbekleding, houten terrasvloeren en professioneel werkgereedschap voor vloerenplaatsing en schrijnwerkerij.

Behalve producenten en verdelers van machines voor de houtsector, parketvervaardiging en 'afwerking nemen verschillende specialisten in automatisatie en efficiënte houtverwerking en vloerenproductie deel aan de beurs. En dan zijn er uiteraard de beroepsfederaties en vakverenigingen en certificeringsorganismen.

Wie zijn de bezoekers'

Aan de bezoekerszijde gaat het om een bont gezelschap van geïnteresseerden die op zoek zijn naar interessante contacten en naar nieuwigheden. EFWEX verwelkomt onder meer parqueteurs, vloerders, schrijnwerkers, tuinaanleggers, architecten, fabrikanten, importeurs, distributeurs, binnenhuisarchitecten, bouwaannemers en projectontwikkelaars, houthandels, parketgroothandels, vloerspeciaalzaken, parketdetailhandels, interieur- en totaalinrichters, designers, decorateurs, terrasaanleggers, tuin- en landschapsarchitecten.

De verwachtingen zijn hoog gespannen. De Nederlandse Plinten & Profielen Centrale (PPC) staat voor het eerst op de EFWEX. 'Nadat wij in mei 2015 onze vierde vestiging in Eindhoven hebben geopend, ontvangen wij veel aanvragen uit België. In Gent willen wij ons groothandelsconcept presenteren aan de Belgische parketprofessionals', vertelt directeur Lisa Augustin-Klaassen, die samen met haar broer Peter Klaassen het bedrijf leidt.

Eric Van Est van Wood Sensation nam niet deel aan de eerste editie maar kwam toen wel poolshoogte nemen. Ditmaal is het bedrijf wel van de partij. 'Het hoofdmotief is het veroveren van de Belgische markt. We hebben onlangs deelgenomen aan de beurs in Gorinchem, maar die beurs was puur gericht op Nederlanders. Europarket was breder, ook inzake doelgroepen en nationaliteiten. EFWEX lijkt voor ons een waardige opvolger.'

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Op 12 mei 2022 vindt in paleis 1 van Expo Brussel de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats

Op 12 mei 2022 vindt in paleis 1 van Expo Brussel de Vakbeurs Openbare Ruimte plaats

Bouwkroniek/La Chronique en de Vakbeurs Openbare ruimte gaan voor meerdere jaren een samenwerking aan en met deze nieuwsbrief begeleiden wij jou graag naar een bezoek aan de beurs. Alles over ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van openbare[…]

04/05/2022 | EvenementenVakbeurzen
Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Publireportage

Digitaal inmeten voor iedereen toegankelijk

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Publireportage

Milieuvriendelijke halfverhardingen voor een beter klimaat in de stad

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Eindelijk nog eens een volwaardige Batibouw in mei

Meer artikels