Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste steen voor woontoren UpperLeft in Antwerpen

Gerelateerde onderwerpen :

Eerste steen voor woontoren UpperLeft in Antwerpen

In Antwerpen wordt met de bouw van UpperLeft de eerste woontoren met een ‘virtuele manager’ gerealiseerd. Volgens de initiatiefnemers gaat het om een Belgische primeur. Met behulp van een unieke service-app die op maat van het appartement wordt gemaakt, zullen de bewoners niet alleen met elkaar kunnen communiceren, maar ook allerlei diensten regelen of praktische zaken vlot organiseren en afhandelen. De eerste steen van het hypermoderne complex op de Regattasite op Linkeroever werd zopas gelegd. UpperLeft ligt vlak aan de Schelde en telt 186 luxueuze appartementen, waaronder ook penthouses. De oplevering van het project is voorzien in het voorjaar van 2022.

Als bewoner van UpperLeft zal je via je smartphone bijvoorbeeld een deelwagen kunnen reserveren die vlak voor je deur klaar staat, je auto laten wassen via een carwash-service, de klusjes- of poetsdienst reserveren, en zelfs zumba- of yogalessen organiseren in één van de gemeenschappelijke ruimtes. De basis voor het digitale platform is klaar, maar vastgoedontwikkelaar Vooruitzicht werkt de app nog voort uit in samenspraak met de toekomstige bewoners.

“Het zal de eerste keer in België zijn dat een appartementsgebouw een  eigen virtuele manager krijgt die écht helemaal op maat is uitgewerkt. In steden zoals Toronto en dichterbij in Nederland bestaat iets dergelijks al langer, maar hier staat het systeem nog in zijn kinderschoenen. De app zal bovendien samen met de bewoners voort ontwikkeld worden omdat zij zullen bepalen wat allemaal nodig is, gaande van een gemeenschappelijke televisieruimte over een poolruimte tot een wekelijkse instructeur, enz.”, zegt Colin Sewalt, commercieel directeur van Vooruitzicht.

Het moderne gebouw maakt deel uit van de nieuwe stadsontwikkeling aan het Galgenweel op Linkeroever, op een steenworp van Antwerpen. Met deze stadsuitbreiding, één van de grootste vastgoedontwikkelingen van Vlaanderen, komen er liefst 1.550 woningen bij, die ongeveer 5.000 nieuwe inwoners zullen aantrekken.

Er komen ook tal van sport- en recreatiemogelijkheden in de  nieuwe wijk, zoals watersporten op het Galgenweel, een urban sports-terrein en een Finse looppiste. Tegen 2025 zal Linkeroever bovendien over meer dan 70 ha groene ruimte beschikken, waarmee het de groenste stadsbuurt van Antwerpen zal zijn.

“We zien nu al dat Linkeroever een ongelofelijke aantrekkingskracht begint te krijgen, vooral van mensen die dichtbij maar niet in de stad willen wonen. Nergens verandert de buurt zo snel: recent werd het 12 ha grote Galgenweelpark opgeleverd, met speelzones, picknicktafels en zicht op de boten. Na de werken aan de Oosterweelverbinding komen er in de omgeving ook nog eens nieuwe fiets- en wandelpaden bij en 18 ha groen. Door het verlengen van de afrit en het inplanten van groenbuffers wordt Linkeroever straks helemaal gevrijwaard van geluidsoverlast”, aldus Nathalie Nieuwinckel, verantwoordelijke Acquisitie en Ontwikkeling bij Vooruitzicht.

De aantrekkingskracht van de woontoren UpperLeft zal straks nog vergroten door de grote publieke ‘food hub’ die er komt. Zo zullen ook de andere bewoners van Linkeroever en de vele professionals in de buurt, onder wie de 3.000 werknemers van Mediahuis, er kunnen aperitieven, lunchen, dineren of inkopen doen. “Het past volledig in dit nieuwe leefconcept om ook de integratie met andere buurtbewoners en het lokale bedrijfsleven te stimuleren. We willen mensen over alle lagen heen dichter bij elkaar brengen en een zo ongedwongen mogelijke sfeer creëren”, verklaart Nathalie Nieuwinckel.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

De Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT) heeft het consortium  voor de bouw van het nieuwe VRT-huis geselecteerd. De opdracht wordt gegund aan het bouwteam bestaande uit Office Kersten Geers David Van Severen, Jaspers-Eyers[…]

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Aquafin bouwt duurzame campus in Aarstelaar

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Molenpark wordt nieuwe groene woonbuurt in Eeklo

Portugese architect ontwerpt Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Portugese architect ontwerpt Scheutbospark tussen Anderlecht en Dilbeek

Meer artikels