Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste PEFC-gecertificeerde bossen in Indonesië

In Indonesië hebben zopas 600.000 ha bossen het PEFC-certificaat bekomen. Met deze eerste gecertificeerde bossen in Indonesië wordt de aanwezigheid van PEFC in Azië versterkt. Er bestaan nu namelijk al PEFC-bosbeheernormen in China, Indonesië en Maleisië, terwijl India, Zuid-Korea en Thailand momenteel hun PEFC-bosbeheerstandaard aan het ontwikkelen zijn. Japan zal binnenkort de officiële erkenning van PEFC krijgen voor zijn bosbeheerstandaard.

Het Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes (PEFC) of PEFC International is een onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk die het duurzaam beheren van bossen promoot via onafhankelijke certificering door derde partijen. Dit biedt klanten en consumenten de mogelijkheid om producten te kiezen uit milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde en economisch levensvatbare bosbouw.

De organisatie werd in 1999 opgericht in Parijs door kantoren uit elf verschillende Europese landen met steun van organisaties die samen meer dan 15 miljoen Europese particuliere boseigenaars vertegenwoordigen en van internationale brancheverenigingen uit de houtverwerkende industrie en houthandel. PEFC is gevestigd in het Zwitserse Genève.

Zijn 35 wereldwijde onafhankelijke nationale boscertificeringssystemen vertegenwoordigen meer dan 210 miljoen ha aan gecertificeerd bos, wat dit tot het grootste boscertificatiesysteem in de wereld maakt en ongeveer twee derde van het wereldwijde gecertificeerde bos omvat. PEFC Internationaal is het enige internationale certificeringssysteem van bossen die zijn criteria baseert op internationaal aanvaarde intergouvernementele verdragen en richtlijnen, waardoor de duurzaamheidscriteria gekoppeld zijn met bestaande bestuurlijke processen.

Bedrijven die Aziatisch hout willen importeren, kunnen leveranciers opzoeken in de database van PEFC International via www.pefc.org.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

Bouwsector vraagt soepeler coronamaatregelen

De verplichte coronamaatregelen die momenteel van toepassing zijn in de bouwsector zijn gedateerd, stelt Bouwunie. De sectorvereniging vraagt om de strenge regels nog vóór het bouwverlof te evalueren en aan te passen zodat er vanaf[…]

15/06/2021 | Corona
Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Vier consortia dingen mee naar bouw gevangenis Vresse-sur-Semois

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Bouwbedrijven kunnen arbeiders flexibeler inschakelen

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd

Schetsontwerp fase 2 Park Brialmont in Antwerpen goedgekeurd