Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste Parkbosbrug geplaatst over E40

Eerste Parkbosbrug geplaatst over E40

De eerste van de twee Parkbosbruggen werden vorig weekend succesvol over de E40 in Zwijnaarde geplaatst. Daarvoor werd 's nachts een stuk van de E40 volledig afgesloten. Het geplaatste brugdek bestaat uit een staalstructuur met prefab betonelementen.

Bekijk onderaan dit artikel een filmpje.

Het brugdek werd over de E40 geplaatst tussen de reeds opgebouwde rechte aanloophelling in de Oude Spoorweg en de nog op te bouwen spiraalhelling in de Leebeekstraat.

Na de plaatsing van het brugdek over de E40 (foto boven) volgt eind oktober 2017 nog de plaatsing van het brugdek over de Ringvaart/R4 (simulatiebeeld 2). Ten slotte zal de omgeving van de aanloophellingen en de Oude Spoorweg afgewerkt worden. De ingebruikname van de bruggen is voorzien in het voorjaar van 2018.Beide Parkbosbruggen vormen een ontbrekende schakel in het fietssnelwegennetwerk dat Vlaanderen en de provincie Oost-Vlaanderen samen met de betrokken gemeenten uitbouwen. De fietssnelweg F7 vormt de verbinding tussen Oudenaarde/Deinze en Gent. Grote delen van die fietsverbinding zijn reeds gerealiseerd. Daarnaast vormen de bruggen een veilige toegang voor wandelaars en fietsers naar het Parkbos, één van de vier groenpolen rond Gent.

De werken aan de Parkbosbruggen worden uitgevoerd in opdracht van de stad Gent en in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer, de provincie Oost-Vlaanderen, de gemeenten De Pinte, en Sint-Martens-Latem, de Vlaamse Landmaatschappij en Waterwegen en Zeekanaal nv. Aannemer is de thv West Construct - Aelterman ‘Parkbosbruggen’.

Het projectbureau Parkbos, aannemers thv West Construct - Aelterman ‘Parkbosbruggen’ en de stad Gent maakten een kort filmpje van de plaatsing van het brugdek over de E40. Je kan het hieronder bekijken.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voorontwerp Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen is klaar

Voorontwerp Scheldekaaien Nieuw Zuid Antwerpen is klaar

Het voorontwerp voor de Scheldekaaien ter hoogte van Nieuw Zuid in Antwerpen is klaar. Er komt een park van 5 ha voor voetgangers en fietsers met ruimte voor ontspanning, veel bomen en groen. Een definitief ontwerp wordt na de zomer verwacht.[…]

Oostkamp laadt machines op met zonnepanelen op bestelwagens

Oostkamp laadt machines op met zonnepanelen op bestelwagens

Nieuwe fietsbrug naar Eiland Zwijnaarde

Nieuwe fietsbrug naar Eiland Zwijnaarde

Vergunning voor technische weg en oeverherstelling Durme in Lokeren

Vergunning voor technische weg en oeverherstelling Durme in Lokeren

Meer artikels