Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste nieuwe Actros in België is voor Van Mieghem Logistics

Gerelateerde onderwerpen :

Eerste nieuwe Actros in België is voor Van Mieghem Logistics

Mercedes-Benz leverde onlangs de allereerste Belgische exemplaren van de nieuwe Actros aan Van Mieghem Logistics uit Saintes. Het ging daarbij om drie Actros 1942-trekkers en één Actros 1948 met een coc van 60 ton, die ingezet zal worden in een lzv-combinatie (langere en zwaarder vrachtwagen). De vier vrachtwagens maken deel uit van een bestelling van elf trucks. Inmiddels volgde nog een bijkomende bestelling van een Actros 2533 L en een Arocs 2536 L.

Van Mieghem Logistics beschikt over een vloot van 300 voertuigen. 90% van deze trucks heeft een ster op de grille. “Wij zijn ons bewust van de sterke punten van Mercedes-Benz en van de Actros. Zij lopen op technologisch vlak immers duidelijk voorop. Daarnaast ondervinden wij dagelijks dat de Actros eveneens een bijzonder betrouwbaar voertuig is. Tot slot is de keuze voor de nieuwe Actros ook een keuze voor een verdere standaardisering van onze vloot, wat zeker ook zijn voordelen heeft op het vlak van de opvolging van het onderhoud en de telematica-opvolging, die wij noodzakelijk achten om onze klanten de service te kunnen bieden die wij voor ogen hebben”, somt Laurent Van Mieghem de sterke punten van de Actros op.De nieuwe en inmiddels vijfde generatie van de Actros doet nog een paar schepjes bovenop die sterke punten van Mercedes-Benz. “De nieuwe Actros is opnieuw vooruitstrevend. De meest in het oog springende nieuwigheid wordt uiteraard gevormd door de MirrorCams. Die moeten voor een verdere daling van het verbruik zorgen en tegelijk de veiligheid verhogen. Onze chauffeurs, die trouwens bijzonder enthousiast uitkijken naar die ‘nieuwe truck zonder buitenspiegels’, zullen op de monitoren in de cabine meer kunnen zien dan ze ooit in hun spiegels zagen”, zegt Laurent Van Mieghem.

Van Mieghem heeft al een jarenlange ervaring met Predictive Powertrain Control (PPC) van Mercedes-Benz. “Deze slimme adaptieve cruise control maakt handig gebruik van zijn geografische kennis en zorgt voor een aantrekkelijke verbruikswinst. Tot nu toe was het wegennet waarop PPC actief was, beperkt tot de autosnelwegen. Nu het systeem is uitgebreid met alle wegen voor doorgaand verkeer, wordt de verbruikswinst ongetwijfeld nog groter”, rekent Laurent Van Mieghem uit. Maar meer nog dan het financiële voordeel, is de zaakvoerder van het gelijknamige transportbedrijf onder de indruk van wat PPC 2.0 in de praktijk echt inhoudt: “Het systeem geeft adviessnelheden voor alle ronde punten en ook voor alle secundaire wegen toont het systeem de toegelaten snelheid en de adviessnelheid voor een ideaal verbruik. Het zijn net dit soort zaken waarmee Mercedes-Benz zijn voorsprong op de concurrentie nog uitdiept.”De nieuwe multimediacockpit met het nieuwe dashboard met daarin twee grote displays is eveneens helemaal nieuw. Het eerste scherm vervangt het gebruikelijke combi-instrument en het tweede is een aanraakscherm, waarmee apps van de Mercedes-Benz Truck App Portal en virtuele schakelaars bediend kunnen worden. “Dankzij het nieuwe stuur met een trackpad kunnen onze chauffeurs nu heel comfortabel en intuïtief door de schermen scrollen en uitkomen bij de informatie die ze nodig hebben. Het meest frappante vind ik echter nog dat al die nieuwigheden voortaan standaard aangeboden worden en dus voor iedereen beschikbaar zijn”, concludeert Laurent Van Mieghem.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe Cat 340 UHD-graafmachine sloopt tot acht verdiepingen

Nieuwe Cat 340 UHD-graafmachine sloopt tot acht verdiepingen

De nieuwe 340 UHD Ultra High Demolition-graafmachine van Caterpillar werd ontworpen voor het slopen van grote gebouwen en heeft daarom een meer dan 13% hogere pen dan de 340F UHD, om te kunnen reiken tot gebouwen van acht verdiepingen. Meer[…]

27/02/2021 | VerhuurGraafmachines
Nieuwe regels voor het keuren van torenkranen vanaf 1 maart

Nieuwe regels voor het keuren van torenkranen vanaf 1 maart

Lek heeft grootste duurzame sloopkraan ter wereld

Lek heeft grootste duurzame sloopkraan ter wereld

Meva neemt Acropol Groep over

Meva neemt Acropol Groep over

Meer artikels