Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste fase project Villa Wulperhorst in Zeist is klaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eerste fase project Villa Wulperhorst in Zeist is klaar

Care Property Invest

De vastgoedvennootschap Care Property Invest heeft het eerste deel van haar prestigeproject Villa Wulperhorst in Zeist (provincie Utrecht, Nederland) opgeleverd. De afwerking van het tweede deel, het herontwikkelde landhuis, wordt in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht.
Dit iconische stukje vastgoed stond tot april 2018 bekend als Villla Wibi, het sprookjeskasteel van de in Nederland erg bekende componist en pianovirtuoos Wibi Soerjadi. De bouwkundige aannemer is Aalberts Bouw Zeist bv, als aannemer technieken is K6 Bouw uit Zeewolde (Flevoland) van dienst.
 
Op 6 augustus 2019 verwierf Care Property Invest 100% van de opstallen op het landgoed De Wulperhorst van de Stichting
Utrechts Landschap op basis van een langetermijn erfpachtovereenkomst met een (verlengbare) looptijd van vijftig jaar.
Op datzelfde moment sloot zij ook twee afzonderlijke turnkey-overeenkomsten af met de ontwikkelaar voor de herontwikkeling
het landhuis en de bouw van het zopas opgeleverde koetshuis.
 
Het nieuw gebouwde koetshuis zal worden uitgebaat door Valuas Zorggroep. Het gebouw telt dertien woonunits, waarvan zes kamers kunnen opgesplitst kunnen worden in twee afzonderlijke kamers. De ontwikkeling van het koetshuis van Villa Wulperhorst was goed voor een investering van ongeveer 5,9 miljoen €.
 
Het project wordt uitgebaat door Valuas Zorggroep op basis van een triple net langetermijn huurovereenkomst met een looptijd
van 25 jaar. Ook die is verlengbaar en jaarlijks indexeerbaar. Het gaat om een overeenkomst waarbij alle kosten met betrekking tot het onderhoud, verzekeringen en andere eigenaarslasten voor rekening en risico van de huurder komen.
 
Care Property Invest is gespecialiseerd in zorgvastgoed zowel in België, Nederland, Spanje als elders in Europa. De vastgoedvennootschap helpt zorgondernemers hun projecten te realiseren door kwalitatief en maatschappelijk verantwoord
vastgoed op maat van de eindgebruikers aan te bieden, en dit vanuit een solide organisatie. Het bedrijf is reeds 25 jaar beursgenoteerd op Euronext Brussel.
 
Wulperhorst was destijds een leengoed van Kasteel Hardenbroek. In 1735 kwam Wulperhorst in het bezit van Gerlach Frederik van der Capellen, de heer van Mijdrecht. Zijn weduwe verkocht het in 1762 aan Willem Nicolaas Pesters. Deze liet de tuin- en parkaanleg rond het landhuis uitbreiden. Er werd ook een grand canal aangelegd naar de Kromme Rijn; een deel hiervan bestaat nog. In 1829 werd het landgoed Wulperhorst verkocht aan Jan Elias Huydecoper, de heer van Zeist.
 
In 1858 werd begonnen met de bouw van het huidige huis, ontworpen door de architect S.A. van Lunteren, die ook de tuin herinrichtte. Het neoclassicistische huis ligt in een natuurgebied van 5 ha. In 1950 werd het huis verkocht aan Defensie en werd het betrokken door de staf van het Commando Tactische Luchtstrijdkrachten. Daarna werd het een centrum voor de opvang van asielzoekers.
 
In 1980 werd het landgoed gekocht door Het Utrechts Landschap en in 2001 nam pianist Wibi Soerjadi het huis over met het plan er een pianoacademie op te richten. Het huis was helemaal vervallen en Soerjadi moest alles laten restaureren. In 2018 verliet de pianist het pand. Nu krijgt het dus een nieuwe bestemming als zorgvastgoed.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Stedenbouwkundige vergunning voor bedrijfspark Copernic in Haren

Copernic, het toekomstige park voor middelgrote en grote ondernemingen (mgo’s) in Haren, heeft zijn stedenbouwkundige vergunning op zak. De overheidsopdracht voor de werken wordt eind dit jaar uitgeschreven. De gebouwen op Copernic moeten[…]

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Gelukkige Grijsheid toegekend aan Osar Architects

Einstein Telescoop komt stap dichter

Einstein Telescoop komt stap dichter

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Meer artikels