Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste fase De Molens in Deinze schiet uit de startblokken

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eerste fase De Molens in Deinze schiet uit de startblokken

(c) Atenor

Ontwikkelaars Atenor en 3D Real Estate hebben een omgevingsvergunning gevraagd voor de eerste fase van de ontwikkeling van de site De Molens in Deinze. De partners verwachten dat ze de omgevingsvergunning, rekening houdend met de covid19-crisis, vóór het einde van het jaar zullen ontvangen, waarna de start van de bouwwerkzaamheden snel zal volgen.
Atenor en 3D Real Estate tekenden in januari 2019 een samenwerkingsovereenkomst voor de verwerving van de aandelen van de firma Dossche Immo SA, eigenaar van een site in het hart van Deinze, langs de Leie (zie Bouwkroniek van 25 januari 2019, blz. 15-16). De site heeft alle troeven om een kwaliteitsvolle stedelijke ontwikkeling van iets meer dan 32.000 m² te verwelkomen. Het terrein geniet van een bevoorrechte locatie en uitstekende bereikbaarheid zowel met het openbaar vervoer als over de weg.
 
De gevraagde omgevingsvergunning omvat de ontwikkeling van een eerste fase van 106 woningen en 795 m² bestemd voor winkels of kantoren. In overleg met de stad Deinze zijn Atenor en 3D Real Estate van plan om daar een hoogwaardig project te ontwikkelen dat voldoet aan de verwachtingen van de stad en haar inwoners. Op het gelijkvloers worden commerciële en culturele activiteiten voorzien. Langs de Leie wordt een levendige promenade aangelegd en binnen het project een openbaar park.
 

Architecten

 
De Noorse architect Reiulf Ramstad Architects (RRA) werd gekozen als hoofdarchitect voor de uitwerking van het masterplan en het ontwerp van het project, en de Belgische architecten URA voor het ontwerp van een deel van het project. De Belgische architect B2Ai werd gekozen als uitvoerende architect.
 
Nog meer informatie vind je hier in ons vorige artikel over dit project
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw Evergems zwembad start in 2022

Bouw Evergems zwembad start in 2022

De gemeente Evergem start binnenkort met de onderhandelingen voor de bouw van een nieuw zwembad volgens het dbfmo-principe. De bouw zou in 2022 moeten starten. De levensduur van de kuip van het huidige zwembad in Sportcentrum Hoge Wal is beperkt[…]

27/10/2020 | Sportinfrastructuurdbfm
Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Glabbeek verbouwt kerk tot woongebouw

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Reconversie vervuilde bedrijfssite Bottelare kan starten

Meer artikels