Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste erkende assistentiewoningen in Maaseik

Gerelateerde onderwerpen :

,
Eerste erkende assistentiewoningen in Maaseik

De bouwbedrijven Cordeel en Haex gaan samenwerken met woonzorgcentrum (wzc) Het Park om vlak naast het woonzorgcentrum aan de Spilstraat in Neeroeteren (Maaseik) de eerste erkende assistentiewoningen in de stad te realiseren. Wzc Het Park, dat beschikt over 85 kamers, verschillende ontspanningsruimtes en een cafetaria, staat als beheerinstantie in voor de toekomstige uitbating van de 31 assistentiewoningen. Op woensdag 26 oktober om 19 u. wordt het project Oeterpark voorgesteld.

"Oeterpark is een ontwikkeling in het centrum van Neeroeteren, een deelgemeente van Maaseik. De realisatie van de site aan de Spilstraat geeft ruimte voor waardevolle nieuwe bewoning. Jong en oud zullen er hun intrek kunnen nemen en genieten van de rustige omgeving in het groen met alle dagelijkse faciliteiten dicht bij huis. De eerste fase van het project richt zich op de bouw van drie appartementen, twee woningen en een residentie met 31 erkende assistentiewoningen. Ontmoetingscentrum De Koepel zal verhuizen naar een nieuwbouw in het projectgebied. Op de huidige locatie van De Koepel komt later de tweede fase van Oeterpark, waarbij eveneens een mix van verschillende types bewoning gerealiseerd wordt", legt Paul Ivens van Cordeel uit.

"De assistentiewoningen bevinden zich vlak naast wzc Het Park en maken van ons een partner om de inwoners dagelijks bij te staan met zorg-dienstverlening. De faciliteiten, cafetaria en evenementen van ons woonzorgcentrum staan eveneens ten dienste van de inwoners van de assistentiewoningen. Door de nauwe samenwerking en zorgverlening zullen de bewoners van Oeterpark gekend zijn door ons personeel en kan geanticipeerd worden op acute vragen. Zo zal een opname in wzc Het Park gemakkelijker kunnen gebeuren indien zelfstandige bewoning in een assistentiewoning niet meer mogelijk wordt", licht Johan Wynen van wzc Het Park toe.

"De bewoners van een assistentiewoning moeten voldoen aan de minimale leeftijdsgrens van 65 jaar. Maar iedereen, jonger en ouder dan 65 jaar, kan investeren in een assistentiewoning en die ter beschikking stellen aan de beheerinstantie die de verhuring van het appartement op zich neemt. Bij verhuring ontvangt de investeerder een gewaarborgd rendement van 3,75% en bij niet-bewoning een huurgarantie gedurende drie jaar, in de eerste vijf jaar. Bijkomend geniet men van een vrijstelling op de onroerende voorheffing en een verlaagd tarief van 12% op de bouwkost", aldus Joeri Haex van bouwonderneming Haex.

Sinds de oprichting in 1934 heeft de familiale onderneming Group Cordeel zich opgewerkt tot een belangrijke Belgische bouwgroep. Met talrijke overnames is ze sterk gegroeid en geografisch uitgebreid in heel België met een sterke lokale verankering in Limburg dankzij de vestiging in Hoeselt. Cordeel kan rekenen op 1.800 medewerkers actief in verschillende sectoren: de residentiële en commerciële sector, de logistiek, de productie en de kantoor- en utiliteitssector. In deze uiteenlopende sectoren worden verschillende types bouwprojecten gerealiseerd, van appartementsbouw, serviceflats en woonzorgcentra over ziekenhuizen, scholen, industriële gebouwen en kantoorgebouwen tot industriële gebouwen en logistieke distributiecentra. Cordeel bouwt momenteel in Maaseik ook mee aan het nieuwe ziekenhuis Maas en Kempen.

Bouwonderneming Haex is al meer dan 50 jaar actief in Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant en biedt een kwaliteitsgerichte service van design tot afwerking. Met een vijftigtal medewerkers beschikt Haex over een grote kennis inzake doelgroepconcepten en is het op die manier vaak een bevoorrechte partner voor het bouwen van assistentiewoningen, bedrijfsgebouwen en utiliteitsgebouwen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Besix bouwt twee bruggen en een tunnel in Dubai

Besix bouwt twee bruggen en een tunnel in Dubai

De Besix Group gaat twee viaducten, een eenbaanshelling en een tunnel met twee rijstroken bouwen in het Shindagha-district bij Port Rashid in het oude stadsdeel van Dubai. De werken omvatten brugwerkzaamheden, bestrating, signalisatie en[…]

Antwerpen start aanleg fietshelling Parkbrug

Antwerpen start aanleg fietshelling Parkbrug

Matexi versnelt groei in Polen

Matexi versnelt groei in Polen

Nieuwe controletorens voor Belgische luchthavens

Nieuwe controletorens voor Belgische luchthavens

Meer artikels