Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste energielening ondertekend

Gerelateerde onderwerpen :

Eerste energielening ondertekend

Luk Ysenbaardt (l.) en Peggy Wtterwulghe (tweede van r.) uit Deurne ondertekenden op maandag 12 januari in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (tweede van l.) en de Antwerpse schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (r.) de eerste Vlaamse energielening. Door hun geplande investering in het vervangen van enkel glas door hoogrendementsglas verzekeren ze zich van een lagere energiefactuur, maken ze hun appartement comfortabeler en dragen ze bij tot een betere leefomgeving.

Pas op 5 januari werd de aftrap gegeven van deze nieuwe energielening en tijdens de eerste week werden al meteen 89 energieleningen aangevraagd. Minister Turtelboom beschikt over een budget van 15 miljoen ' om dit jaar via een rollend fonds 3.500 leningen toe te kennen. Een persoon kan maximum 10.000 ' lenen, terug te betalen in vijf jaar tegen een interest van 0 of 2%.

'De Vlaamse regering wil dat elke Vlaamse woning energiezuinig wordt. Daarom heb ik van energie-efficiëntie van particuliere woningen een absolute prioriteit van de Vlaamse regering gemaakt. De Vlaamse energielening vormt een hoeksteen van de steun aan burgers en gezinnen die investeren in energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van een dak of gevel of het plaatsen van hoogrendementsglas of een condensatieketel', meldt minister Turtelboom.

Je kan een energielening aanvragen bij de lokale entiteiten van de gemeenten. Alle info hierover vind je op www.energiesparen.be/energielening, de website van het Vlaams Energieagentschap (VEA).

De kranten De Standaard en Het Nieuwsblad meldden wel dat 29 Vlaamse gemeenten over geen lokale entiteit beschikken. Minister Turtelboom wil dit euvel zo snel mogelijk oplossen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Studenten maken kennis met nieuwste bouwtechnologieën

Een robothond, exoskeletten, drones en 360°-camera’s waren slechts enkele technologische toepassingen in de bouwsector waarmee studenten van de Hogeschool PXL en UHasselt recent konden kennismaken tijdens een demonstratiedag voor[…]

23/05/2022 | VakopleidingHasselt
Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

Energetische renovatie van erfgoedgebouwen

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

De impact van houtkachels op de luchtkwaliteit moet omlaag

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

B&R Bouwgroep test kalkhennepisolatie als barrière tegen transmitterend geluid

Meer artikels