Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste energielening ondertekend

Gerelateerde onderwerpen :

Eerste energielening ondertekend

Luk Ysenbaardt (l.) en Peggy Wtterwulghe (tweede van r.) uit Deurne ondertekenden op maandag 12 januari in aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Annemie Turtelboom (tweede van l.) en de Antwerpse schepen voor Leefmilieu Nabilla Ait Daoud (r.) de eerste Vlaamse energielening. Door hun geplande investering in het vervangen van enkel glas door hoogrendementsglas verzekeren ze zich van een lagere energiefactuur, maken ze hun appartement comfortabeler en dragen ze bij tot een betere leefomgeving.

Pas op 5 januari werd de aftrap gegeven van deze nieuwe energielening en tijdens de eerste week werden al meteen 89 energieleningen aangevraagd. Minister Turtelboom beschikt over een budget van 15 miljoen ' om dit jaar via een rollend fonds 3.500 leningen toe te kennen. Een persoon kan maximum 10.000 ' lenen, terug te betalen in vijf jaar tegen een interest van 0 of 2%.

'De Vlaamse regering wil dat elke Vlaamse woning energiezuinig wordt. Daarom heb ik van energie-efficiëntie van particuliere woningen een absolute prioriteit van de Vlaamse regering gemaakt. De Vlaamse energielening vormt een hoeksteen van de steun aan burgers en gezinnen die investeren in energiebesparende maatregelen zoals het isoleren van een dak of gevel of het plaatsen van hoogrendementsglas of een condensatieketel', meldt minister Turtelboom.

Je kan een energielening aanvragen bij de lokale entiteiten van de gemeenten. Alle info hierover vind je op www.energiesparen.be/energielening, de website van het Vlaams Energieagentschap (VEA).

De kranten De Standaard en Het Nieuwsblad meldden wel dat 29 Vlaamse gemeenten over geen lokale entiteit beschikken. Minister Turtelboom wil dit euvel zo snel mogelijk oplossen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Naar digitalisering: Project Centrum Bouw 4.0

Naar digitalisering: Project Centrum Bouw 4.0

De digitalisering is alomtegenwoordig. Ook in de bouwsector is de digitale transformatie volop aan de gang, en komen er tal van nieuwe digitale technologieën en mogelijkheden op ons af om efficiënter te ontwerpen, te bouwen, te beheren[…]

02/11/2020 | Digitaal
Naar een lagere milieu-impact van beton

Naar een lagere milieu-impact van beton

Installateurs maken ventilatiesystemen coronaproof

Installateurs maken ventilatiesystemen coronaproof

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Meer artikels