Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste elektrische Giant

Gerelateerde onderwerpen :

Eerste elektrische Giant

De Nederlandse fabrikant van verreikers, schrankladers en een breed scala aan aanbouwdelen Tobroco-Giant introduceert in München twee compleet nieuwe elektrische wielladers in de tweetonsklasse.

De G2200E X-Tra, met lager voorframe, is zichtbaar op het demoterrein en de standaard G2200E met cabine is te vinden op de stand. Beide machines hebben een lithium-ionbatterij met een minimumcapaciteit van 12,3 kWh. Er komen drie accuvarianten om naargelang 4, 6 of 8 uur onafgebroken te kunnen werken. Door het compacte ontwerp zijn de elektrische knikladers ideaal voor werken in gebouwen of drukke stadscentra.

Met het G4500-gamma zijn vorig jaar de eerste modellen gelanceerd die zijn voorbereid op de Stage V-emissienormen. De G1500 X-Tra (die de D332 opvolgt), G2200 X-Tra en G3500 X-Tra staan nu ook klaar om de vertrouwde modellen in het segment van 1,5 tot 3,5 ton op te volgen. De wielladers zijn ideaal voor krappe bouwlocaties vanwege hun compactheid, manoeuvreerbaarheid en kracht.

Op de stand pronkt voorts een conceptmodel van de nieuwe GT5048 verreiker, die later dit jaar de 4548 Tendo HD moet opvolgen in de populaire 2x2m-klasse. Tobroco-Giant heeft het ontwerp van deze alleskunner naar een hoger niveau getild. De machine meet slechts 1,65 m breed bij een hoogte van 1,91 m en wordt aangedreven door een 36 kW (50 pk) sterke dieselmotor van Kubota met katalysator (doc) en roetfilter (dpf) om aan de Stage V-milieunorm te voldoen. De maximale hefhoogte bedraagt 4,8 m en standaard is de GT5048 uitgerust met vierwielbesturing.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Addax heeft elektrische bestelwagen met N1-homologatie

Addax Motors, de Belgische constructeur van elektrische bestelwagens, introduceert een nieuwe variant van de elektrische bestelwagen Addax MT. De MT15n doorstond de N1-homologatie-crashtesten en is robuuster door o.a. een verbeterde ophanging en[…]

07/07/2020 | Transportvrachtwagens
JCB toont eerste graafmachine op waterstof

JCB toont eerste graafmachine op waterstof

Materieelverkoop: klap door viruscrisis na topjaar

Materieelverkoop: klap door viruscrisis na topjaar

Nieuwe compacte wiellader van Komatsu heeft 25% meer kracht

Nieuwe compacte wiellader van Komatsu heeft 25% meer kracht

Meer artikels