Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Eerste dieselaangedreven rioleringspomp met touchscreen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eerste dieselaangedreven rioleringspomp met touchscreen

Met de Ecomizer Pro introduceert Quality Pumps & Machines de touchscreen in de Belgische pompenmarkt, een slimme pomp met een milieuvriendelijk kantje.

Quality Pumps & Machines is een onderneming die gespecialiseerd in verkoop, verhuur, service en onderhoud van pompen. Als exclusief invoerder en verdeler van het A+++-merk Grindex en de dieselaangedreven riolerings- of vuilwaterpomp Screw Impeller Pump, vind je bij het bedrijf uit Lochristi de juiste pomp voor elke toepassing. Drainagepompen, sludgepompen, pompen met woelkop, rioleringspompen,... Quality Pumps heeft het allemaal in zijn gamma. Zowel in dompelpomp, als in dieselaangedreven- of elektrisch droog opgestelde versie.

Quality Pumps draagt milieuvriendelijk ondernemen hoog in het vaandel en heeft dan ook een certificaat ISO 9001 en VCA Petrochemie. Met de Ecomizer Pro, het nieuwe model van de Screw Impeller Pump, brengt het bedrijf de eerste pomp met touchscreen op de Belgische markt.

Slimme pomp

De Ecomizer Pro is een dieselaangedreven pomp die ingeschakeld wordt bij het verpompen van vuil water en rioleringswater met grote, vaste delen. De pomp onderscheidt zich niet alleen door de grote vuildoorlaat en lage verstoppingsgevoeligheid dankzij de schroefcentrifugaalwaaier, maar ook door de lage CO2-uitsoot en het geringe brandstofverbruik. Dat verbruik ligt liefst zes keer lager dan bij gelijkaardige pompen. Daarbij komt nog eens dat de pomp enorm gebruiksvriendelijk is en erg mobiel.

De Ecomizer Pro is een ‘slimme’ pomp. Dit betekent dat de lucht uit de zuigleiding wordt ‘afgevoerd’ door een membraanpomp. De luchtsensor aan de zuigopening in de pomp zorgt ervoor dat deze vacuümpomp slechts werkt wanneer die effectief nodig is. Wanneer geen lucht wordt gedetecteerd, schakelt de elektromagnetische koppeling de pomp automatisch uit.

De pomp is beschikbaar in vier types: de SIP 75-3, de SIP 100-4, de SIP 150-6 en de SIP 200-8. De capaciteit strekt zich zo uit van 90 tot 850 m³ per uur. Van de SIP100-4, 150-6 en 200-8 bestaan er ook vier versies. De basisversie werkt uitsluitend aan/uit, de standaardversie werkt automatisch d.m.v. vlotters en de versie Standard Plus heeft een automatische werking mét toerentalvermindering bij waarneming van lucht in de zuigleiding. Het vierde type is de Ecomizer Pro.

Bediening op afstand

Bovendien introduceert Quality Pumps met de Ecomizer Pro als allereerste de touchscreen op de Belgische pompenmarkt. De gebruiker stelt het minimaal en maximaal peil in, alsook het alarmpeil en de pomp doet de rest. De druksensor, die aan de zuigleiding bevestigd wordt, laat de dieselmotor automatisch op- of aftoeren wanneer er zich meer of minder water boven de sensor bevindt. Dat levert de enorme besparing van het brandstofverbruik op.

En dat is nog niet alles, want dankzij de remote control unit waarmee de pompset kan uitgerust worden, kan je de pomp vanop afstand bedienen via smartphone, tablet, laptop of pc. Je neemt als het ware de volledige bediening van de pomp over. Je kan ook essentiële data raadplegen zoals het aantal bedrijfsuren, het brandstofverbruik, het aantal uren tot onderhoud…

De pompset is uitgerust met een storingsmelder: bij een storing of een te laag brandstofniveau krijgt de klant een sms en een e-mail die zowel de locatie als het soort storing meedeelt. Er kunnen verschillende gsm-nummers ingesteld worden. Hiermee is ook de veiligheid verzekerd.

www.qualitypumps.be

Publireportage

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

Graafmachine in overslaguitvoering verbruikt 25% minder

De nieuwe MH3040 van Caterpillar (Bergerat Monnoyeur Belgium) bouwt voort op zijn voorganger, de M325D L MH. Deze graafmachine in overslaguitvoering kan ingezet worden voor overslag bij schroot-, afval- en houtzagerijbedrijven. De giek,[…]

13/07/2021 | Caterpillar
'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

'Machineverkoop wordt beperkt door beschikbaarheid'

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Komatsu toont de toekomst van de minigraver

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Kobelco introduceert nieuwe generatie graafmachines

Meer artikels