Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste Demo Days overtreft de verwachtingen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eerste Demo Days overtreft de verwachtingen

De eerste editie van Demo Days powered by Matexpo sloot zondagavond onder een stralende zon af met 3.878 bezoekers op de teller.

Dat is ruim boven de doelstelling van 3.000 die de organisatie had vooropgesteld. Het terrein van Sodewa in Eigenbrakel (Braine-l’Alleud) was het decor waarin meer dan 80 graafmachines, 20 vrachtwagens en verschillende breek- en zeefinstallaties door het publiek konden worden getest.

50.000 m²

Meer dan twee weken hebben de organisatoren gewerkt om een oude zandgroeve van zowat 50.000 m² om te toveren tot een paradijs voor grondverzetmaterieel. De droge omstandigheden, de ideale ondergrond en het groene decor vormden de perfecte setting om machines in werfomstandigheden te testen. Het waren dan ook vooral machinisten die massaal naar dit nieuwe tweedaagse evenement afzakten. En die waren unaniem: Demo Days is het enige evenement in België waar zij zoveel verschillende merken in één dag kunnen uitproberen.

Exposanten

Ook de exposanten waren zo goed als unaniem: Demo Days vormt een perfecte aanvulling op Matexpo. Vooral de eenvoud van het concept kon op veel enthousiasme rekenen: alle exposanten beschikten over precies dezelfde infrastructuur, uniforme signalisatie en een terrein waar ze naar hartenlust hun machines en vrachtwagens aan de testen van klanten konden onderwerpen.

Het is de bedoeling dat er in 2020 een vervolg komt op de Demo Days, al moet de zoektocht naar een geschikte locatie nog beginnen. Volgend jaar is er opnieuw de materieelvakbeurs Matexpo (zonder demonstraties) in Kortrijk, van 11 tot 15 september 2019.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

DAF Trucks heeft nieuwe generatie klaar

Vrachtwagenbouwer DAF liet het publiek vorige maand op Matexpo voor het eerst kennis maken met de in juni gelanceerde Nieuwe Generatie DAF. “In juni kondigde DAF de Nieuwe Generatie DAF aan, waarmee we een nieuwe maatstaf inzake[…]

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Husqvarna Construct heeft nieuw accu-assortiment

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Recordaantal bezoekers voor Matexpo

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Hoogste hoogwerker op bestelwagen

Meer artikels