Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Eerste Demo Days overtreft de verwachtingen

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Eerste Demo Days overtreft de verwachtingen

De eerste editie van Demo Days powered by Matexpo sloot zondagavond onder een stralende zon af met 3.878 bezoekers op de teller.

Dat is ruim boven de doelstelling van 3.000 die de organisatie had vooropgesteld. Het terrein van Sodewa in Eigenbrakel (Braine-l’Alleud) was het decor waarin meer dan 80 graafmachines, 20 vrachtwagens en verschillende breek- en zeefinstallaties door het publiek konden worden getest.

50.000 m²

Meer dan twee weken hebben de organisatoren gewerkt om een oude zandgroeve van zowat 50.000 m² om te toveren tot een paradijs voor grondverzetmaterieel. De droge omstandigheden, de ideale ondergrond en het groene decor vormden de perfecte setting om machines in werfomstandigheden te testen. Het waren dan ook vooral machinisten die massaal naar dit nieuwe tweedaagse evenement afzakten. En die waren unaniem: Demo Days is het enige evenement in België waar zij zoveel verschillende merken in één dag kunnen uitproberen.

Exposanten

Ook de exposanten waren zo goed als unaniem: Demo Days vormt een perfecte aanvulling op Matexpo. Vooral de eenvoud van het concept kon op veel enthousiasme rekenen: alle exposanten beschikten over precies dezelfde infrastructuur, uniforme signalisatie en een terrein waar ze naar hartenlust hun machines en vrachtwagens aan de testen van klanten konden onderwerpen.

Het is de bedoeling dat er in 2020 een vervolg komt op de Demo Days, al moet de zoektocht naar een geschikte locatie nog beginnen. Volgend jaar is er opnieuw de materieelvakbeurs Matexpo (zonder demonstraties) in Kortrijk, van 11 tot 15 september 2019.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Acteurs op bezoek bij BM Rent

Acteurs Jaak Van Assche en Ben Segers (Frans Van As en Dick Raymaeckers in de tv-reeks De zonen van Van As) kwamen samen met Olivier Stoffelen (derde van l.) van RV Productions tijdens Matexpo langs op de stand van Caterpillar-invoerder Bergerat[…]

23/09/2019 | Matexpo
Twin Trading vaart 
zijn eigen koers

Twin Trading vaart 
zijn eigen koers

Stalenrijplaten.be 
bewandelt nationale en 
internationale wegen

Stalenrijplaten.be 
bewandelt nationale en 
internationale wegen

Hidromek: een gevestigde waarde

Hidromek: een gevestigde waarde

Meer artikels